Skip to content

Chauffeurs gezocht voor rolstoelbus

12 augustus 20162 minute read

Wassenaar – Het Huis Nebo heeft sinds maart 2016 een eigen rolstoelbus. We gebruiken de rolstoelbus voor alle vormen van recreatief vervoer voor bewoners. Denk aan familiebezoek, verjaardagen, ziekenhuisafspraken of uitstapjes zoals een ritje naar de boulevard van Scheveningen. De bus staat zeven dagen per week voor bewoners klaar op de tijden die zij wensen. Voor de rolstoelbus zoeken we nieuwe vrijwilligers om het huidige team van rolstoelchauffeurs te versterken.

Garant voor veiligheid
De chauffeur bepaalt zelf in overleg met de groepsleider van de bus voor welke dag of dagdeel hij of zij zich wil inzetten. De chauffeur bestuurt niet alleen de bus, maar begeleidt tijdens een uitstapje ook bewoners die in een rolstoel zitten. Hij of zij staat garant voor veiligheid. De bewoners moeten niet alleen veilig vervoerd worden, maar zich vooral ook veilig voelen. Het rijden met een rolstoelbus vraagt om gevoel voor de positie waarin de rolstoelgebruiker zit. Rustig rijden, goed anticiperen en voorzichtig in de bochten. Er gaat in principe altijd een begeleider van de bewoner mee. De chauffeur kan zich tijdens de rit dus (vooral) concentreren op het rijden.

Interesse?
Ben jij iemand die zich graag inzet voor een ander en heb je affiniteit met ouderen? Rijd je ook nog graag auto? Ben je in het bezit van een normaal rijbewijs en bereid om een korte scholing te volgen? Dan ben je van harte welkom bij het Huis Nebo! Neem contact op met José Bosdijk, Teamcoördinator vrijwilligerswerk, via 070 310 20 15 of jbosdijk@bronovo.nl.

Nebo valt onder stichting MC Haaglanden Bronovo–Nebo. Ons adres: Floris Arntzeniusplein 65, 2597 SP Den Haag.

Tags

ChauffeursHuis NeboWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top