Skip to content

Shakespeare’s “A Midsummer Night’s Dream” bij Raadhuis De Paauw

19 augustus 20163 minute read

Wassenaar – BREXIT of geen BREXIT het Brits openluchttheatergezelschap Illyria komt van 30 augustus tot en met 4 september 2016 naar Nederland met Shakespeare’s A Midsummer Night’s Dream en een bewerking van Roald Dahl’s Danny, the Champion of the World.

A MIDSUMMER NIGHT’S DREAM
Het Britse openluchttheatergezelschap Illyria komt in de nazomer naar Nederland met Shakespeare’s ultieme zomerkomedie A Midsummer Night’s Dream.
De relaties van vijf paren: drie mensenparen, een elvenpaar en twee mythische figuren, worden zwaar op de proef gesteld als een amateur toneelgezelschap opduikt in het bos om daar te gaan repeteren. Ze leggen met grote precisie de mankementen in alle relaties bloot, brengen ze uit balans en creëren daardoor een enorme chaos. Gecombineerd met de nodige misverstanden, toverdrankjes en ander kattenkwaad vormt dit de basis voor een verwarrende, chaotische maar heel vrolijke komedie op een mooie maanverlichte zomeravond.

ILLYRIA
Het gezelschap Illyria werkt reeds 25 jaar op de meest prachtige locaties in Groot Brittannië en is daarmee het oudst spelende openluchtgezelschap in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2001 is het gezelschap jaarlijks te zien in Nederland. Hun unieke handelsmerk is dat ze Shakespeare spelen zoals het in zijn eigen dagen gespeeld werd: in een razend tempo met veel bravour, dubbele bodems en humor. Slechts vijf acteurs staan op het toneel. De acteurs spelen, ongeacht hun eigen sexe , alle personages hetgeen, begrijpelijkerwijs, soms tot hilarische situaties leidt. Het enige wat het gezelschap in de 16e eeuw heeft achtergelaten is dat ze niet alleen met mannen spelen (zoals toen gebruikelijk was). Ze zijn heel blij dat tegenwoordig ook vrouwen op het toneel (mogen) staan en maken daar dan ook dankbaar gebruik van!

PICKNICK
De locaties openen hun tuinen twee uur voor de aanvang van de voorstelling voor het nuttigen van een zelf meegebrachte picknick. Op alle locaties is er ook catering aanwezig.

SLECHT WEER?
Als het regent wordt u nat….De voorstellingen gaan, ongeacht de weersomstandigheden, altijd door, tenzij er sprake is van gevaar voor het publiek en de spelers zoals met zwaar onweer en harde wind.

LOCATIES en DATA
30 augustus 19.30 Natuurtheater De Kersouwe – Heeswijk-Dinther bij Den Bosch,
1 en 2 spetember 19.30 Raadhuis de Paauw – Wassenaar
3 september 19.30 Landgoed Schovenhorst – Putten op de Veluwe.

OOK TE ZIEN: DANNY, The Champion of the World
Naast A Midsummer Night’s Dream speelt Illyria op 3 en 4 september in Wassenaar een bewerking van Roald Dahl’s Danny The Champion of the World, een sprankelende familievoorstelling. Illyria is een van de weinig theatergezelschappen, dat de rechten heeft om bewerkingen van Dahl’s boeken te spelen. In het jaar dat het 100 jaar geleden is dat Roald Dahl geboren werd, speelt Illyria voor de vijfde maal een titel van Roald Dahl. Eerder werden met groot succes gespeeld: James and the Giant Peach (2010), Fantastic Mr Fox (2011), The Twits (2012) and Georges’ Marvellous Medicine (2014).

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Illyria strijdt al jaren tegen het (financiële) misbruik van acteurs in het (openlucht)theater. Het voldoet aan de Equity Outdoor Touring Theatre Guidelines en betaalt de acteurs volgens de geldende CAO.

Duur: A Midsummer Night’s Dream: 2 uur 20 minuten (inclusief 20 minuten pauze)
Geschikt voor 10+

Tags

ShakespeareSTETWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top