Ga naar hoofdinhoud

Scootmobieltocht SGW weer groot succes

26 augustus 20162 minute read

Wassenaar – Woensdag 24 augustus organiseerde de Stichting Gehandicapten Wassenaar (SGW) met groot succes haar tweede scootmobieltocht. De 13 scootmobielers die zich hadden aangemeld, verzamelden zich rond 13.00 uur bij het SportPlaza-Sterrenbad. Daar werden de deelnemers, in leeftijd variërend van 40 tot 94 jaar, met een kopje koffie of thee ontvangen.
Terwijl de scootmobielen door een medewerker van Welzorg werden gecontroleerd op bandenspanning en eventuele technische gebreken, werden de deelnemers in groepjes van drie of vier ingedeeld. Zij maakten kennis met elkaar en de hun begeleidende fietsers en voor dit evenement speciaal opgeleide en aangestelde verkeersregelaars. Twee verpleegkundigen van het Rode Kruis, uitgerust met professionele apparatuur, maakten het begeleidingsteam compleet.

Extra water
Nadat was vastgesteld dat deelnemers en vrijwilligers met extra water goed gewapend waren tegen de zon en de hoge temperatuur vertrok de eerste groep om precies 13.30. Met organisator Herman de Bruijn op kop werd koers gezet naar De Stal van het tuinencomplex van de amateurtuindersvereniging “Eigen Arbeid” aan de Zijdeweg (achter café De Landbouw). Omdat de route van de tocht voor een groot gedeelte onder de bomen lag, viel de warmte best mee. In de schaduw van het overdekte terras werd genoten van de koffie en thee met wat lekkers erbij. Na een uitleg over natuurlijk tuinieren, werd de groep in tweeën gesplitst en onder aanvoering van vrijwilligers van de verenging volgde een rondleiding over het enorme complex met 160 prachtig bloeiende tuinen. Geen der deelnemers was ooit op deze locatie geweest en iedereen was dan ook vol bewondering over wat er te zien is. Na de rondleiding keerde de groep terug op het terras voor een glaasje fris. De vrijwillige horecamedewerkers en rondleiders werden door de SGW bedankt met een VVV bon.

Terugtocht
Vlak voor dat de terugreis werd aangevangen, arriveerde wethouder Bert Doorn ook nog op het terras van dit Wassenaarse pareltje, dat ook voor hem onbekend terrein was. Om 15.45 werd de eerste groep van 3 scootmobielers vergezeld van een fietser en een verkeersregelaar door de wethouder uitgezwaaid. Om 16.30 uur waren alle deelnemers weer terug bij het Sterrenbad. Daar werden alle vrijwillige begeleiders bedankt met een VVV bon. De scootmobielers hebben tenslotte voor alle vrijwilligers geapplaudisseerd en de hoop uitgesproken dat er volgend jaar weer een tocht wordt georganiseerd door de SGW.

Tags

ScootmobieltochtSGWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top