Skip to content

Minerva Studenten uit Leiden voltooien geslaagde verfklus op de Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar

30 augustus 20162 minute read

Wassenaar – Maandagochtend 22 augustus kwamen 8 eerstejaarsstudenten van de Leidse Studenten Vereniging Minerva met twee begeleidsters uit Hazerswoude, waar 400 studenten gedurende hun kennismakingstijd bij een boer kampeerden, op de fiets aan in zeer onstuimig weer om hun handen uit de mouw te steken voor de verfklus van het clubgebouw op de Zorg- en Kinderboerderij Wassenaar aan de Rodenburglaan.

De jonge Leidse studenten werden door de begeleiders, medewerkers en bestuursleden van de kinderboerderij verwelkomd met koffie en taart. Voordat ze van start gingen, hebben ze naar een introductiefilm gekeken over wat er zoal op de kinderboerderij te doen is en interviews van de medewerkers, SWZ-cliënten die als dagbesteding met veel plezier werkzaamheden onder begeleiding uitvoeren op de kinderboerderij. Nadat de studenten enigszins weer opgedroogd waren, werd begonnen met de verfklus van de buitenkant van het clubgebouw. Frank Voorham van de Wassenaarse verfspeciaalzaak Voorham was erg enthousiast over dit Leidse studenteninitiatief en heeft een groot deel van de materialen en verf gesponsord, waarmee het bestuur zeer content is. Deze Minerva studentenopdracht is tot stand gekomen in samenwerking met de Gemeente Wassenaar. Elk jaar moeten de studenten tijdens hun twee weken durende kennismakingstijd tal van activiteiten uitvoeren en met name ook nuttige en maatschappelijk verantwoorde projecten. Zo is er dit jaar in overleg met burgemeester Hoekema gekozen voor de Wassenaarse kinderboerderij. Na vijf dagen hard te hebben gewerkt met daarbij de extreem hoge temperatuur hebben de Minerva studenten afgelopen vrijdag de laatste verflaag aangebracht. Het clubgebouw ziet er weer als nieuw uit! Als dank voor al hun inzet, is de studenten een afsluitingsborrel op de kinderboerderij aangeboden. Burgemeester Hoekema en de bestuursleden van de kinderboerderij hebben de Minerva-studenten met lof toegesproken over de zeer geslaagde verfklus van het clubgebouw. De studenten kregen een oorkonde uitgereikt met daarbij een fraai kunstwerk van ‘De Orde van de Uitgeharde Kwast’ en de praeses van de kennismakingstijd van LSV Minerva werd benoemd tot erebezoeker van de kinderboerderij.

Tags

KinderboerderijMinervaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top