Skip to content

Bomvol Burchtplein geniet met volle teugen

31 augustus 20162 minute read

Wassenaar – Wouter Kiers wilde zondag goed voor de dag komen in de plaats waar hij geboren en getogen is. Het Burchtplein was helemaal volgelopen om te genieten van de tenorsaxofonist, die van huis uit de liefde voor muziek meekreeg.

Geïnspireerd door zijn moeder op de tribune nam Wouter Kiers een bad in de menigte, terwijl hij gewoon doorspeelde. Hij werd daarbij begeleid door zijn band die achterbleef op de muziekkiosk en naar hartenlust improviseerde.

Na de blues en de jazz van Wouter Kiers en zijn “Friends” zou het voor Ewout de Bruijn niet meevallen om met zijn coverband De Deik het enthousiasme van het publiek vast te houden met nederpop. De zanger van De Deik had daar rekening mee gehouden. In de ochtend had hij Wouter Kiers de nummers doorgespeeld die zijn band zou gaan spelen. De tenorsaxofonist voegde zich voor deze gelegenheid bij de formatie van De Deik en knoopte daardoor meer dan een uur aan zijn eerste optreden vast.

Wat het publiek betreft had het allemaal nog langer mogen duren, maar ruimschoots na de geplande sluitingstijd klonk toch het slotakkoord.

Plein Musique gaat zondag 4 september verder met het musicalspectakel Otis goes USA en met Harrie’s Herrie.

Tags

BurchtpleinPlein MusiqueWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top