Skip to content

Honkballers S.V. Wassenaar te sterk voor Rhinos

31 augustus 20162 minute read

Wassenaar – De honkballers van S.V. Wassenaar hebben wederom een overwinning geboekt in de 1ste klasse. Op sportpark Kerkehout werd Arnhem Rhinos met 13-2 verslagen. Voor SVW stond de tweede wedstrijd binnen 4 dagen op het programma. Rhinos uit Arnhem kwam op bezoek in Kerkehout.

De mannen van coach Eugene Henson lieten vanaf de eerste bal zien wie er de baas was op het veld. In de 1ste slagbeurt was er meteen al vuurwerk door een home-run van Sigmar Eustacia die ook Rodys Martinus over de thuisplaat bracht en zo voor 2-0 tussenstand zorgde.

SVW bouwde die voorsprong in de 3de inning verder uit, Martinus en Eustacia bezette het 2de en 3de honk toen Chofi Simon beide met een honkslag binnen sloeg waarna hij zelf door Kelvi Martinez over de thuisplaat werd gebracht.

De slagmensen van Rhinos waren volstrekt kansloos op het werpen van Reynaldo Sarmiento, de Cubaanse werper had de bezoekers volledig in zijn macht en stond in 5 innings slechts 1 honkslag toe.

Omdat er verdedigend niks te vrezen was voor de Kerkehouters konden ze naar hartelust de voorsprong verder uitbreiden, in de 5de inning bij een 7-0 tussenstand stroomde de honken weer vol voor de thuisploeg en dit maal was het Brian Mattson die 2 punten aan het totaal toevoegde. Verder zorgde Rodys Martinus Sigmar Eustacia en Erwin van der Schrier ervoor dat er een 12-0 tussenstand op het scorebord verscheen.

Na 5 innings gedomineerd te hebben mocht Sarmiento naar de kant en nam Vincent van Veen het werpen over , van Veen kreeg 1 punt tegen maar dat punt werd in de daaropvolgende slagbeurt alweer terug gepakt door SVW.

van Veen werd in de 7de inning vervangen door Olivier Oele,
Ook hij kreeg nog een punt tegen maar maakte zelf 3 nullen door 3 x 3-slag te gooien.

Doordat concurrent Schiedam punten liet liggen heeft koploper SVW nu 4 punten voorsprong op de nummer 2 met nog 6 wedstrijden te gaan

De volgende wedstrijd van SVW is vrijdag as in Eindhoven tegen PSV waarna er zondag uit bij Zwijndrecht wordt gespeeld.

Werpcijfers:

  • Reynaldo Sarmiento: 5 inningen 8-0-1-0
  • Vincent van Veen: 1 inning 0-0-2-1
  • Olivier Oele: 1 inning 3-0-1-0

Slaggemiddelde:

  • Rodys Martinus:2 uit 3
  • Sigmar Eustacia:2 uit 3 (home-run)
  • Chofi Simon: 1 uit 3
  • Erwin van der Schrier: 1 uit 1
  • Kelvi Martinez: 2 uit 4
  • Marlison Martina: 3 uit 3
  • Brian Mattson: 1 uit 2

Tags

HonkbalSV WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top