q Plein Musique blijkt waterproof - Wassenaarders.nl Skip to content

Plein Musique blijkt waterproof

5 september 20162 minute read

Wassenaar – De regen was zondag geen spelbreker op het Burchtplein. De leden van het Otis lieten niet toe dat de derde editie van Plein Musique in het water zou vallen. Terwijl het publiek samendromde onder tentzeil en paraplu’s, toonden de mensen van het Leidse musicalgezelschap hoe veelzijdig ze waren. Ze konden niet alleen zingen, dansen en acteren, maar moesten ook nog eens improviseren.

Otis kwam met dertig man sterk naar Wassenaar om daar een compilatie op de kiosk, en daarbuiten, te brengen van een programma dat het in juni opvoerde in de Leidse Schouwburg. De voorstelling Otis goes USA kon in het natte weer niet worden opgevoerd zoals de artiesten dat gewend waren vanwege de gevoeligheid van de draadloze microfoons. Ze wisten er handig een draai aan te geven en zo werd het niet alleen singing in the rain, maar ook nog eens swinging in the rain.

Otis gaf een mooi visitekaartje af en dat kwam goed van pas. Het gezelschap, dat repeteert in Voorschoten, kan nieuw bloed gebruiken en houdt deze maand audities.

Het enthousiaste gezelschap bleef swingen toen Harrie’s Herrie aantrad. De vijf muziekstudenten speelden tot ver na vieren zonder onderbreking een medley. De jongelui wekten de indruk meer te houden van de muziek van hun ouders dan van die van vandaag de dag. Het werd een feest van de herkenning met vlotte muziek van Abba, Doe Maar, Michael Jackson en andere grootheden van de popmuziek uit de vorige eeuw. Toen Harrie’s Herrie terug ging naar grootvaders tijd en de rock’n roll van Elvis en Bill Haley nieuw leven inblies, konden ook de oudste bezoekers van het spektakel de benen niet stil houden.

Komende zondag, 11 september, is het alweer de laatste dag van Plein Musique van dit jaar. Dan is er afrobeat van het Liquid Sun Orchestra. Daarna sluit Plussupportact de rij met wat de driemansformatie zelf noemt een rit op de muzikale snelweg.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top