Skip to content

Meezinger besluit reeks concerten Plein Musique

14 september 20162 minute read

Wassenaar – Ze hebben al meer dan 500 optredens achter de rug als de begeleidingsband van Najib Amhali, maar de drie mannen van PlusSupportAct hadden zondag op het Burchtplein geen cabaretier nodig om het publiek bijna anderhalf uur te vermaken. De geroutineerde musici voelden haarfijn de smaak van het publiek aan en brachten populaire muziek op de planken. PlusSupportAct bracht Wassenaar in de sfeer van de pianobar en zorgde voor een feestelijk slotakkoord van vier zondagen Plein Musique met een massaal meegezongen Hey Jude van de Beatles.

Minder bekend in het gehoor lag de afrobeat van Liquid Sun Orchestra, de formatie die zondag als eerste de muziekkiosk beklom. Yuli, een dijk van een zangeres, liet zich begeleiden door onder meer drie blazers en drie slagwerkers, die evenals de toetsenist veel ruimte kregen voor improvisatie. Op een hoog volume werd een mengeling van jazz en funk ten gehore gebracht. Het was even wennen, maar een meeslepende Yuli kreeg dan toch de handen op elkaar en de benen van de grond.

Op vier zondagen bracht Plein Musique Wassenaar een breed scala aan muziek. En dat zal bij de editie van volgend jaar niet anders zijn. De organisatie streeft naar een breed en verrassend aanbod.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top