Ga naar hoofdinhoud

Wassenaar wint brons bij verkiezing groenste gemeente van Nederland

21 september 20162 minute read

Wassenaar – De gemeente Wassenaar is derde geworden bij de verkiezing Groenste Stad van Nederland. Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens de Nationale Groendag 2016 in Capelle aan den IJssel. Wethouder Bert Doorn nam het bord en het bijbehorende juryrapport in ontvangst uit handen van Sylvo Thijsen, directeur van Staatsbosbeheer.

Wethouder Bert Doorn (zorg, wonen en verkeer) is tevreden met de uitslag. ” We kunnen hier iets mee. Meedoen is belangrijker dan winnen. We hebben ons groene visitekaartje heel duidelijk afgegeven. Ik wil iedereen die heeft meegewerkt en zich heeft ingezet om de deelname van Wassenaar een succes te maken van harte bedanken voor hun bijdrage. De mooiste prijs is dat ons mooie en kostbare groen in Wassenaar weer de aandacht krijgt die het verdient. Met de aanbevelingen van de jury in het achterhoofd, kunnen we hier de komende jaren zeker mee vooruit.”

Aan de verkiezing Entente Florale in de categorie boven 15.000 inwoners namen vier gemeenten deel: Krimpen aan den IJssel, Goes, Zeewolde en Wassenaar. Een deskundige en onafhankelijke jury heeft alle gemeenten bezocht om het aanwezige groen op de juiste waarde te schatten. De tien juryleden bezochten op vrijdag 3 juni de gemeente Wassenaar en fietsten er de hele dag rond. Na afloop zei voorzitter Ronald Mulder dat hij een werkelijk en eerlijk beeld had gekregen van de diversiteit van Wassenaar. “We hebben een echt stukje Holland gezien met de zee, strand, duinen, landgoederen, open strandvlakten en weiden.” Ook gaf hij aan dat Wassenaar op de goede weg is, maar dat dit niet inhoudt dat de gemeente op haar lauweren kan rusten. Dit sluit aan bij de aanbevelingen van het juryrapport.

‘Meedoen met groen’ en de ‘Groene Paauw’
Bert Doorn: “Pure winst van onze deelname aan de nationale groencompetitie is dat juist ook de inwoners en bedrijven steeds meer oog krijgen voor de waarden van de groene omgeving en er ook zelf iets voor willen doen. We zijn gestart met de campagne ‘Meedoen met Groen’ en de ‘Groene Paauw.’ Het initiatief van de Groene Paauw, een publieksprijs voor de inwoner, buurtvereniging of stichting die de mooiste groenlocatie in zelfbeheer heeft, is het begin van iets moois. Zo zorgen gemeente, bewoners en bedrijven er samen voor om Wassenaar groener en leefbaarder te maken.”

Voor meer informatie kunt u kijken op www.vitalegroenestad.nl en www.wassenaar.nl

Tags

Groene PaauwNationale GroendagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top