Ga naar hoofdinhoud

Honkballers S.V. Wassenaar makkelijk langs Blue Birds

26 september 20163 minute read

Wassenaar – De honkballers van SVW hebben hun zegereeks voortgezet tegen Blue Birds , in Dordrecht werd er met maar liefst met 30-4 gewonnen. Niet Delft maar het terrein van Hawks uit Dordrecht was het toneel van de inhaalwedstrijd van SVW tegen Blue Birds, dit ivm het feit dat er in Delft geen lichtinstallatie staat.

De lichtmasten waren nog aan het opstarten toen de eerste bal gegooid werd en daar hadden de buitenvelders van Wassenaar zichtbaar last van en dit zorgde ervoor dat de thuisploeg in de eerste inning een 0-3 voorsprong nam. SVW liet zich hier niet door van de wijs brengen, Mikel Vogels begon de tweede inning met een 3-honkslag gevolgd door honkslagen van Curtis Duinkerk en Jason Jakobus om zo de stand weer gelijk te trekken.

In de derde wist Blue Birds nog 1 maal te scoren maar dat was het enige punt dat startende werper Vincent van Veen nog toestond, vanaf dit moment was het SVW wat de klok sloeg, er werden in de derde inning 8 runs gescoord door de mannen van coach Eugene Henson en in de zesde inning werden er zelfs 11 punten binnen geslagen.

Een van de hoogtepunten was het debuut van Jaap Verhoef een jonge speler met potentie, in z’n eerste slagbeurt liet hij direct een 2-honkslag noteren om er in z’n tweede beurt een 3-honkslag aan toe te voegen

Hoewel er aan slag een hoop te genieten ( oa een home-run van Chofi Simon ) was voor SVW kwam het absolute hoogtepunt in de zevende inning op het werpen van een andere debutant ,namelijk Raoul Hey die van Veen na vijf innings was komen vervangen.

Met het eerste en tweede honk bezet en niemand uit draaide SVW een triple-play ( een actie waarbij er drie nullen vallen ) iets wat niet vaak voorkomt, er werd een harde grondbal geslagen naar derde honkman Jason Jakobus die stapte op het derde honk voor de eerste nul, vervolgens gooide hij de bal naar de tweede honkman Erwin van der Schrier die de tweede nul maakte en de bal naar eerste honkman Mikel Vogels gooide om de derde nul te maken, dit betekende meteen het einde was de wedstrijd.

25 september staat de laatste thuiswedstrijd van SVW op het menu om 14:30 spelen de Kerkehouters tegen Domstad Dodgers.

Werpcijfers:

 • Vincent van Veen: 5 innings 2-2-4-1
 • Raoul Hey: 2 innings 0-1-0-3

Slaggemiddelde:

 • Jason Jakobus: 3 uit 6
 • Marlison Martina: 2 uit 6
 • Sigmar Eustacia: 1 uit 2
 • Jaap Verhoef: 2 uit 3
 • Chofi Simon: 3 uit 6
 • Mikel Vogels: 3 uit 5
 • Erwin van der Schrier: 3 uit 4
 • Kelvi Martinez: 2uit 3
 • Sherman Gario: 1 uit 2
 • Curtis Duinkerk: 3 uit 3
 • Brian Mattson: 2 uit 3
 • Khirstan Gibbs: 1 uit 3

Tags

HonkbalSV WassenaarWassenaar
Back To Top