Skip to content

Winterijsbaan Dorpshaven niet eerder dan 2017

6 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Net iets te weinig tijd om evenement tijdens feestdagen te realiseren. Het college heeft Wassenaarders vlak voor de zomervakantie opgeroepen om na te denken hoe we met elkaar van de dorpshaven een bruisende werk-, woon- en ontmoetingsplek kunnen maken voor Wassenaarders én bezoekers. Een aantal bevlogen ondernemers nam intussen al een schot voor de boeg. Zo was er het vrij unieke plan voor een drijvende winterijsbaan aan de kop van de haven: Wassenaar On Ice! Helaas is nu gebleken dat er onvoldoende tijd is om het evenement tijdens de komende feestdagen al te laten plaatsvinden.

Veel inspanningen zijn verricht om het evenement Wassenaar On Ice! rond de feestdagen van december 2016 te kunnen starten. Helaas moet de gemeente Wassenaar, die dit initiatief van harte steunt, mede namens de initiatiefnemers Tobias van Corstanje (Marimat), Jurrien Kaper (buro Kaper) en Elroy Visser (café Rooie Cor) bekendmaken dat Wassenaar On Ice! dit jaar nog niet kan worden gerealiseerd.

De planning blijkt net iets te krap om de drijvende ijsbaan, en alles wat daar verder bij komt kijken, nog deze winter voor elkaar te krijgen. Het goede nieuws is dat de initiatiefnemers het concept, in samenwerking met de gemeente, verder gaan uitwerken voor de wintermaanden van volgend seizoen. Als alles goed verloopt, kan Wassenaar zich in december 2017 gezellig On Ice begeven in onze dorpshaven.

Wethouder Leo Maat benadrukt dat input van ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners hard nodig is, willen we ervoor zorgen dat de haven een sfeervolle en dynamische ontmoetingsplek wordt: ‘Het havengebied is van ons allemaal. We hebben al verkennende gesprekken gehad met ondernemers uit het gebied zelf. Nu we de plannen verder gaan ontwikkelen, willen we natuurlijk ook andere ondernemers en onze inwoners betrekken. Daarom nodig ik iedereen van harte uit om mee te denken tijdens de workshops, die de gemeente dit najaar organiseert.’

Binnenkort maakt de gemeente bekend wanneer en waar de workshops worden gehouden.

Tags

WassenaarWassenaar On IceWinterijsbaan
Gerelateerde artikelen
Back To Top