Skip to content

Manu van den Brande wint De Groene Paauw

11 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Manu van den Brande is uitgeroepen tot winnaar van De Groene Paauw. Dit vanwege zijn onophoudelijke inzet voor het beheer en onderhoud van het plantsoen in het Van Polanenpark. Het perk staat er prachtig bij, in elk seizoen. Manu is een voorbeeld voor anderen, aldus de jury.

De Groene Paauw wordt jaarlijks uitgereikt aan die inwoner, vereniging of organisatie die zich vrijwillig verdienstelijk maakt voor het beste en mooiste gemeenschappelijk groen in de nabije woonomgeving. De jury heeft bij de beoordeling vooral gelet op de staat van het onderhoud en de creativiteit van het ontwerp. Een ander belangrijk criterium is of en hoe buurtbewoners zijn betrokken bij groenprojecten in de openbare ruimte. Het tuinwerk van Manu is een sociaal gebeuren: “Als ik bezig ben, komt er altijd wel iemand langs om een praatje te maken of om even mee te helpen. Het is gezellig en zo weet je wat er speelt.”

Aanmoedigingsprijs
De prijsuitreiking was op donderdag 6 oktober in Raadhuis De Paauw tijdens een drukbezochte wijkavond “Wassenaar zijn we Samen” , in aanwezigheid van wethouder Bert Doorn en wethouder Inge Zweerts de Jong. Eerst werd de film Meedoen met Groen vertoond. In de film vertellen Wassenaarders hoe zij zich inzetten voor het gemeenschappelijk groen. De film is te zien op wasssenaar.nl/meedoenmetgroen.

Manu van den Brande ontving De Groene Paauw en een tegoedbon van 200 euro uit handen van de voorzitter van de jury Jos Schoorl. Karel Boem uit de wijk Oostdorp ontving de aanmoedigingsprijs, een tegoedbon van 100 euro. De andere genomineerden waren mevrouw Rijcke uit Ter Weer, Frits Kalff uit Nieuw Wassenaar en Hilly Nell en Paul Kleute van Weteringpark 1.

Ook meedoen met groen?
Veel inwoners in Wassenaar zijn al actief om hun directe woonomgeving te vergroenen. De gemeente stimuleert en ondersteunt groene initiatieven in de wijken. U leest er meer over op de website wasssenaar.nl/meedoenmetgroen. Hier is ook de film Meedoen met Groen te zien.

Tags

De Groene PaauwGroenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top