Ga naar hoofdinhoud

Kaarslichtrondleidingen op Kasteel Duivenvoorde

22 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Traditiegetrouw wordt het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten afgesloten met sfeervolle kaarslichtrondleidingen. Op de avonden van donderdag 3 en vrijdag 4 november zal het kasteel gehuld zijn in een romantische gloed dankzij honderden kaarsjes. Laat u rondleiden door het schitterend verlichte kasteel, ervaar de bijzondere sfeer in de authentieke kasteelkamers en geniet naderhand van een heerlijk mini-concert.

Honderden kaarsjes
De vroegere bewoners van Kasteel Duivenvoorde wisten niet beter: wanneer het buiten donker werd, werden binnen de kaarsen en fakkels ontstoken. Vandaag de dag is het echter een bijzondere verschijning; de eeuwenoude en karakteristieke kasteelkamers die, terwijl de nacht valt, voor even gehuld zijn in een flikkerend, mystiek licht van honderden kaarsjes – intiem en sfeervol. Kasteel Duivenvoorde op zijn mooist.

Tijdens de kaarslichtrondleidingen nemen gidsen u mee voor een rondgang door het kasteel. Geniet van de bijzondere sfeer en ervaar hoe het vroeger tijdens donkere herfst- en winteravonden voor de bewoners moet zijn geweest. De rondleiding eindigt in de Eetkamer waar u kunt u genieten van een mini-concert alvorens u in de schitterende 18de-eeuwse Marotzaal nog een (gratis) consumptie in ontvangst mag nemen. De concertjes worden verzorgd door Mrs Darcy: vrouwenoctet, sfeervolle oude muziek (op do. 3 nov.) en het Huygens Duo: Leonore van Sloten (zang) en Arjen Verhage (luit), muziek uit de tijd van Constantijn Huygens (op vr. 4 nov.).

Afsluiting museumseizoen op Duivenvoorde
De kaarslichtrondleidingen vormen de afsluiting van het museumseizoen op Kasteel Duivenvoorde. Het kasteel en de tentoonstelling ‘Upstairs Downstairs’ zijn dit jaar nog t/m 29 oktober te bezoeken. Dit betekent dat museumpubliek het kasteel na deze periode alleen nog kan bezoeken tijdens de kaarslichtrondleidingen (3 en 4 november) of Duivenvoorde in Kerstsfeer (10 en 11 december). Het park blijft wel het hele jaar open voor het publiek.

De kaarslichtrondleidingen vinden plaats op de avonden van donderdag 3 en vrijdag 4 november. Vanaf 19:00 uur start er ieder kwartier een nieuwe rondleiding, met om 21:45 uur de laatste rondleiding. Kaarten koopt in onze webshop op www.kasteelduivenvoorde.nl. Let op: op = op.

Tags

DuivenvoordeKaarslichtWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top