Skip to content

Dinsdag 8 november 2016 20.00 uur: ‘Botticelli’s Florence’ door Paula Nuttall

28 oktober 20162 minute read

Wassenaar – Sandro Botticelli is een van de meest geliefde kunstenaars uit de renaissance periode in Florence. Deze DFAS-lezing besteedt zowel aandacht aan zijn carrière als aan de ontwikkelingen in Florence die een grote invloed op zijn werk hebben gehad. Zijn schilderijen worden in een historische context geplaats om te laten zien dat deze een spiegel vormen van Botticelli’s wereld. Zo werden de Geboorte van Venus en Primavera, geschilderd in de gouden eeuw van de Medici. Mystic Nativity schilderde hij rond 1494 toen religieuze ijver Florence domineerde; in de periode na de verbanning van de Medici. Volgens Paula Nuttall zijn de schilderijen van Botticelli niet alleen adembenemende kunstwerken maar eveneens visuele getuigen van één van de meest veelbewogen periodes van de geschiedenis van Florence.

Paula Nuttall is gespecialiseerd in de artistieke relaties tussen specifiek de Nederlanden en Italië en is auteur van het boek: ‘From Flanders to Florence: the impact of Netherlandish painting 1400-1500’. Ze verzorgt lezingen en geeft les aan het British Institute in Florence aan andere instituties en organisaties zoals de Courtauld Institute, Christie’s Education en NADFAS.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 12,-. Een lidmaatschap (8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is € 60,- per jaar en voor een (echt)paar € 110,-. Website is: www.dfas.nl. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society). Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Tags

DFASWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top