Skip to content

WatWassenaarWil felicteert Wassenaar met Nationaal Park Hollandse Duinen, een van de drie mooiste natuurgebieden in Nederland

7 november 20162 minute read

Wassenaar – Nationaal Park de Hollandse Duinen, waarvan een groot deel van onze gemeente met duingebied Meijendel en Berkhei een belangrijk onderdeel uitmaakt, is mede, na het intiatief van Dunea, met inspanningen van B&W (met nog 10 gemeenten en organisaties), uitgeroepen tot een van de drie mooiste natuurgebieden van Nederland. De andere winnaars zijn het Waddengebied en de Veluwe.

WatWassenaarWil complimenteert hierbij initiatiefnemers met het fraaie resultaat. Het Nationaal Park Hollandse Duinen is essentieel voor het behoud van onze groene toekomst. Daarmee kunnen wij onze zeldzame en kwetsbare natuur nog beter beschermen. En dit unieke gebied op een verantwoorde manier openstellen voor recreanten en natuurliefhebbers uit Nederland en ver daarbuiten. Het gebied zal de komende jaren sterk gepromoot worden door het ministerie van economische zaken (ondermeer NBTC Holland Marketing) en zal een belangrijke recreatieve en economische bijdrage leveren aan Wassenaar.

Dit past volledig in de toekomstvisie van Wassenaar als Landgoed aan Zee, een visie die WatWassenaarWil geheel ondersteunt. Het ondersteunt ook onze visie dat de Wassenaarse Slag een kleinschalig familiestrand moet blijven en verdere bebouwing van onze kuststrook achterwege moet blijven.

Wij moeten, als mede rentmeesters van dit gebied, zuinig blijven op dit gebied dat al eeuwenlang wordt vastgelegd door Hollandse meesters vanwege zijn geliefde water, ruimte en licht.
WatWassenaarWil ziet de kwalificatie als een van de mooiste Nederlandse natuurgebieden een steun in de rug voor het behoud van ons groen en natuur.

Fractie WatWassenaarWil

Boet Derks

Tags

NatuurgebiedWassenaarWWW
Gerelateerde artikelen
Back To Top