Skip to content

‘Step into the Christmas Card’, door Caroline Holmes

1 december 20162 minute read

Wassenaar – Onze kerstkaarten staan bol van symboliek, aldus Caroline Holmes. De afgelopen 150 jaar hebben wij deze versierd met kerststallen, hulst, klimop, maretak, een rondbuikige Kerstman en met teksten uit kerstliederen. Sacrale en heidense symbolen omringen sowieso het kerstfeest: in kerstliederen bezingen wij de magie van de kerststal en bij het benadrukken van het wonder en het voorspellen van de toekomst spelen dieren (gepopulariseerd door de heilige Franciscus van Assisi) herders en koningen hun eigen rol. Ook analyseert Holmes wat de heidense achtergrond is van onze versieringen met hulst, klimop, dennentakken en de verplichte kus onder de maretak. Na deze lezing weet u of u kerstkaarten verstuurt met smaakvolle of smakeloze symbolen.

Caroline Holmes is onder meer gespecialiseerd in de geschiedenis van tuinen. Ze verzorgt lezingen en werkt mee aan diverse BBC televisie- en radioprogramma’s. Ze publiceerde boeken als: Monet at Giverny, Follies of Europe – architectural extravaganzas, Impressionists in their Gardens – Living Light & Colour, and in 2014, Herbs for Gourmet Gardeners for the RHS.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt € 12,-. Een lidmaatschap (8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is € 60,- per jaar en voor een (echt)paar € 110,-. Website is: www.dfas.nl. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society). Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden onder andere door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Tags

DFASWarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top