Ga naar hoofdinhoud

Kom volledig in kerstsfeer op Duivenvoorde

4 december 20163 minute read

Wassenaar – Op zaterdag 10 en zondag 11 december vindt op Kasteel Duivenvoorde het evenement ‘Duivenvoorde in Kerstsfeer’ plaats. Zowel het landgoed als het kasteel zijn omgetoverd tot een waar kerstsprookje, met een knusse kerstmarkt en activiteiten voor jong en oud.

Sfeervolle kerstmarkt
Net als voorgaande jaren is er op het Voorplein een kerstmarkt van chalets met ambachtelijke en regionale producten, kerstartikelen, wijnen en kindercadeaus. De lijst van standhouders staat op onze site. Er is een kerstman die mandarijnen uitdeelt en kinderen kunnen met hun ouders aan de slag om een mooi kerststukje te maken met groen van het landgoed.
U kunt genieten van (kerst)versnaperingen verzorgd door Catering Meesters en een wandeling maken in het park om volop te genieten van de winterse natuur. Op zaterdag is er muziek verzorgd door Onder andere Jachthoornblaasgroep Waalsdorp en op zondag zullen Vocaal Vrouwen Ensemble Vox Clara en het Dickens orkest van Muziek Vereniging Laurentius optredens verzorgen.

Kerstbomenverkoop en zelf een kerststukje maken
Een mooie Fijnspar, Nordman of Servische spar kan zelf worden uitgegraven en mag na de kerst worden teruggebracht zodat deze weer herplant gaat worden. Hulst, maretak en ander kerstgroen wordt per bosje verkocht en, extra leuk voor kinderen, er zijn materialen om meteen aan de slag te gaan om een kerststukje te maken (tegen een kleine vergoeding). Neem voor dit doel zelf een mooi bakje mee!

Schitterend kerstsprookje
Heeft u buiten alles gezien? Kom lekker binnen opwarmen en laat u rondleiden door het eeuwenoude kasteel dat als een waar kerstsprookje is versierd met mooi opgetuigde bomen en fonkelende decoraties. Op ieder half uur wordt er in de Eetkamer een kerstverhaal voorgelezen aan onze jongste bezoekers. Beleef Duivenvoorde als nooit tevoren en kijk uw ogen uit!

Bezoek & kaarten
Duivenvoorde in Kerstsfeer vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 december van 12:00 tot 17:00 uur. Vanaf 12:30 uur zijn er ieder half uur rondleidingen door het kasteel. De rondleidingen zijn geschikt voor het hele gezin. Kaarten voor het hele arrangement (rondleiding + kerstmarkt) kosten €15,- . Kaarten voor alleen de kerstmarkt en een bezoek aan de Marotzaal in het kasteel kosten €2,50 (kinderen t/m 12 jaar: gratis). Om teleurstelling te voorkomen kunt u de tickets voor de rondleiding het beste vooraf reserveren via de webshop (www.kasteelduivenvoorde.nl) . Tickets voor de buitenmarkt zijn ook aan de kassa van het terrein te koop. Bij de entree kunt u helaas niet pinnen; ook op de kerstmarkt is bij een aantal standhouders alleen contant betalen mogelijk.

Parkeren is gratis, maar in de nabije omgeving van het kasteel zijn de parkeermogelijkheden bij grote drukte beperkt. Kasteel Duivenvoorde is ook goed per fiets of met het Openbaar Vervoer te bereiken. Bus 45 en 46 (halte ‘Kniplaan’ in Voorschoten) stoppen dichtbij de ingang van het landgoed.

Tags

DuivenvoordeKerstWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top