q Nieuwjaarsconcert MusiCultura - Wassenaarders.nl Skip to content

Nieuwjaarsconcert MusiCultura

22 december 201657 second read

Wassenaar – Het feestgedruis van de jaarwisseling klinkt nog na als MusiCultura het nieuwe jaar start met zijn nieuwjaarsconcert. En wat voor concert. Een trio bestaande uit niemand minder dan Birthe Blom (viool), Paolo Giacometti (piano) en Pieter Wispelwey (cello) speelt op vrijdag 6 januari 2017 werken van de romantische Duitse componist Johannes Brahms (1833-1897). Brahms voelde zich thuis in de klassieke traditie van Bach, Mozart, Haydn en Schubert en zette zich af tegen “modernisten” als List en Wagner.

Het uitvoerende trio bestaat uit topmusici. Birthe Blom studeerde cum laude af aan het Conservatoire de Lausanne en heeft toonaangevende concoursen gewonnen. Bij zijn afstuderen aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam kreeg ook Paolo Giacometti de hoogste onderscheiding. En Pieter Wispelwey ontving in 1992 als eerste cellist de Nederlandse Muziek Prijs. Alle drie treden momenteel wereldwijd op tezamen met andere gerenommeerde musici en ensembles in grote zalen. Binnenkort in Voorschoten!

Ook dit optreden wordt georganiseerd door MusiCultura (www.musicultura.nl). Datum: 6 januari 2017. Locatie: “Het Kruispunt”, Schoolstraat 2 te Voorschoten. Aanvang: 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 18,00. Toegangskaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij de Daily Shop (Schoolstraat 13, Voorschoten). Naar verwachting zal de belangstelling groot zijn; reserveren wordt aanbevolen (reserveren@musicultura.nl).

Tags

MusiCulturaNieuwjaarsconcertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top