Skip to content

Nieuwjaarsconcert met het Trio van Andrei Serban in woonzorgcentrum Adegeest

23 december 20164 minute read

Wassenaar – Zondag 8 januari om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt het trio van Andrei Serban warme Weense klanken en folklore uit Roemenie, Hongarije en Rusland, tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21,2252 NB Voorschoten. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 10,00, bewoners van verzorgingshuis Adegeest betalen slechts euro 3,50 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Voorschoten, 070 754 43 33. Zie ook www.florence-zorg.nl onder Activiteiten. Het ensemble bestaat uit Andrei Serban, viool, Giani Lincan, cymbaal en Florin Lincan, piano.

Andrei Serban begon op 6 jarige leeftijd zijn vioolstudie bij Eugene Buziau. Na zijn middel-bare schoolopleiding vervolgde hij, onder leiding van de Belgische vioolpedagoog Maurice Raskin, zijn studie aan het Maastrichts Conservatorium. Daar behaalde hij zijn onderwijsakte, het einddiploma solospel cum laude met onderscheiding en de Prix d’Excellence. Naast zijn werk als docent was hij actief als solist en als uitvoerend musicus in diverse kamermuziekensembles. Door zijn Roemeens-Russische afkomst, gingen de verlangens van Andrei Serban ook uit naar de folklore van deze landen en zijn ideaal was dan ook een eigen ensemble op te richten. Dit deed hij in 1970. Naast de vele koffie- en avondvullende concerten was zijn ensemble ook in educatieve vorm werkzaam. In 1990 richtte hij zijn eigen vioolschool op en kon hierin al zijn ideeën verwezenlijken. Door zijn jarenlange ervaring in de klassieke en folkloremuziek, combineerde hij beide genres in één programma met als resultaat de totstandkoming van: Muzikale rondreis van Folklore tot Klassiek.
Giani Lincan werd al op de jonge leeftijd van vijf jaar ingewijd in de geheimen van de cimbaal door zijn grootvader. In 1989 is hij afgestudeerd aan de Muziekacademie ‘’George Enescu’’ in Boekarest / Roemenië.
Hij deed belangrijke praktijkervaring op door te spelen met het Roemeense staat ensemble zoals ‘’Doina Armatei’’, het ensemble M.A.I. Ciocirlia,
de platenmaatschappij Electrecord, Roemeense radio en televisie en diverse andere orkesten, waardoor hij erg ervaren en gedisciplineerde muzikant is geworden. In 1996 beslist hij een ander publiek te verkennen en verhuisd naar Nederland.
Van 1996 tot en met heden heeft Giani Lincan naast succesvolle muzikanten deelgenomen en gemusiceerd bij vele festivals en concerten in West en Oost-Europa. In 2000 richtte hij het Lincan Gipsy Ensemble op waarmee hij al meer dan 14 jaar veel nationale en internationale podia betrad. In 2003 richt Giani zijn eigen Artiestenbureau op in Nederland, waar hij voor veel grote en minder grote evenementen de muziek verzorgde. Ook van 2003 t/m 2012 was Giani Lincan ook aan muziekopleiding CKC Zoetermeer werkzaam als docent cimbaal en Balkanmuziek.
In 2011 is hij initiatiefnemer van het Internationaal Cimbaal Festival in Nederland geworden.
In 2013 nodigt beroemde Amerikaanse regisseur Wes Anderson, Giani Lincan uit voor een soundtrack opname voor zijn nieuwe film ‘’The Grand Budapest Hotel’’ in London. Hij trad ook in het huis van de nobele familie Otto Von Bismarck op uit Duitsland. Actueel is Giani Lincan hard bezig met muziekprojecten zoals: klassiek, jazz en zigeunermuziek.

Florin Lincan komt uit een zeer muzikale familie met een groot verleden. Al snel kon hij zich in de muziek vinden wou ook een instrument bespelen. Op zijn 7 jarige leeftijd is hij begonnen met piano spelen. Als eerste heeft hij op het CKC in Zoetermeer met Reinier Steens gestudeerd. Vervolgens wou Florin toelating tentamen doen op het SVJT (School Voor Jong Talent) op het Koninklijke Conservatorium te Den Haag. Het Conservatorium heeft Florin aangeraden te studeren met Kamilla Bystrova. Na 2 jaar particuliere lessen met mevrouw Bystrova is hij vervolgens toegelaten op het SVJT. Florin studeert hoofdvak klassiek piano met mevrouw Bystrova. Ook volgt hij daar muziek theorie, solfège en harmonie bij Cienty van EIjden. Florin heeft op het conservatorium ook een masterclass gekregen van de pianiste Ruth Nye. Florin treedt vaak op met zijn vader Giani Lincan, ook zit hij in het orkest. Doordat Florin uit een muzikale familie komt heeft Florin verschillende muziek stijlen leren spelen door het optreden op verschillende feesten, bruiloften, recepties, festivals en concerten. Hierdoor heeft hij zijn repertoire opgebouwd in de muziek. De verschillende muziek stijlen die Florin beheerst zijn onder meer: Klassieke muziek, Amerikaanse lichte jazz muziek en traditionele muziek uit de Oostbloklanden (Roemenië, Rusland, Hongarije etc.)

Programma:
1. Introductie
2.Herinneringen
3. Roemeense suite
4.Cymbaalsolo
5. Melodiën uit Israel

PAUZE

6. Hongaarse Fantasie
7. Hongaarse melodiën
8. Der Kaiserwalzer Johan Straus
9. Spiel auf deiner Geige Robert Stolz
10. Lippen Schweigen
11. Tarantella
12 Cymbaalsolo
13. Melodiën uit Griekenland

Tags

AdegeestAndrei SerbanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top