woensdag 23 juni 2021

A Algemeen

Junioren en Zeeverkenners Van Woesik koken voor ouderen

Wassenaar - Afgelopen weekend zijn de Junioren en Zeeverkenners op winterkampje geweest. Zaterdag verzamelden alle kinderen op hun fiets bij het scoutinggebouw. Ze hadden er zin in, maar vonden het ook spannend. Waar gaan we heen en wat gaan we doen? Zij vertrokken in 3 groepen om via een speurpuzzeltocht in Sassenheim te arriveren. Kou, hagel en wind konden hen niet tegenhouden.

In Sassenheim werden zij in de Bernardus welkom geheten met warme chocolademelk en een lekkere mars. Daar kregen de Zeeverkenners te horen dat zij voor de bewoners gingen koken. Aardappelen schillen, andijvie snijden, gehaktballen draaien en vlaflip maken, het lukte allemaal. En de bewoners vonden het heerlijk en reuze gezellig al die kinderen om hen heen. De Junioren kookten hetzelfde maal voor iedereen van Van Woesik en ook een paar bewoners en zo haalden alle kinderen hun kookinsigne. Ook maakten zij nog een kampvuur en voor de mensen die wilden was er glühwein met gesmolten marshmallows tussen chocoladekoekjes. Smikkelen voor iedereen!

Om 20 uur fietsen zij naar Noordwijk, waar zij sliepen in een scoutinggebouw. Altijd gezellig zo met elkaar. Na een korte nacht en het ontbijt gingen zij naar het zwembad in Noordwijk en later fietsen zij door de duinen terug naar Wassenaar. Al met al een zeer geslaagd weekend!