woensdag 22 mei 2019

E Events

Lezing “De kracht van het gedicht” door Ronald da Costa

Wassenaar - Op donderdag 28 januari is het Nationale Gedichtendag. Dit jaar wil Bibliotheek Wassenaar een inspirerende avond organiseren door middel van de lezing “De kracht van het gedicht”.

Waarom lees je gedichten? Wat spreekt je aan, wat niet? Waarom schrijven dichters en hoe doen ze dat? Gaat het om inspiratie of om transpiratie? Ronald da Costa (emeritus predikant, dichter, columnist) neemt ons mee in de wereld van de poëzie. Hij leest gedichten van bekende dichters (van Judith Herzberg, Ida Gerhardt, Remco Campert, Herman de Coninck tot Annie Schmidt en Toon Hermans) en noemt voorbeelden van de jongste generatie (Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz) en leest voor uit eigen werk. De teksten zijn herkenbaar en lichtvoetig. Tijdens de lezing kunt u eigen ervaringen inbrengen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bettekee de Kroon. In de pauze kunt u enkele bundels van da Costa, eventueel gesigneerd, kopen.

Locatie: Bibliotheek Wassenaar, Langstraat 40, 2242 KM Wassenaar
Datum: Donderdag 28 januari 2016
Tijd: 20.00 -22.00 uur
Toegang: Niet-Leden € 6,00 / Leden € 5,00
Kaarten kunt u bestellen via de website: www.obvw.nl
Voor vragen kunt u bellen met 070-5113397

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief