vrijdag 26 februari 2021

A Algemeen

Inwoners gemeente Wassenaar supporten Voedselbank

Wassenaar - Inwoners van de gemeente Wassenaar die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen (e-waste) inleveren bij de milieustraat, kunnen daarmee de lokale Voedselbank ondersteunen. Hoe meer er ingezameld wordt, hoe groter de kans dat de Voedselbank een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle ontvangt. Ook de inleveraars zelf maken kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wie op de milieustraat e-waste inlevert, kan ter plekke op zijn of haar smartphone inchecken op de Wecycle-actiesite. Via GPS (Global Positioning System) wordt vastgesteld of de inwoner echt op de milieustraat is. Vervolgens kan de inwoner punten voor een lokaal goed doel scoren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. De actie loopt tot en met 30 april. Meer informatie: wecycle.nl/inleveren.

Meer kleine apparaten en lampen
Doel van de actie in 330 gemeenten is om het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Samenwerking
De gemeente Wassenaar werkt al jaren samen met Wecycle. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor meer dan 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs. Meer informatie: wecycle.nl.