donderdag 06 mei 2021

E Events

Schrijfcafé voor mantelzorgers, schrijft u ook mee?

Wassenaar - Donderdag 18 februari kunt u weer deelnemen aan het schrijfcafé voor mantelzorgers. Deze vindt plaats in het UVV lokaal van het van Heeckerenhuis (van Heeckerenstraat 2). Maandelijks schuiven een aantal mantelzorgers om de tafel en krijgen eerst een kopje koffie/thee. Onder leiding van Caroline van Wilgen bespreken ze vervolgens eerst de voorafgaande bijeenkomst. Daarna krijgen de mantelzorgers diverse nieuwe schrijfopdrachten. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten voor deze activiteit bedragen 5 euro, dit is inclusief materialen en een kopje koffie/thee.

Voor deze activiteit kunt u zich opgeven bij Remke van Rooden, sociaal werker SMOW, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 070-511.06.48. Maar u kunt ook aanwippen als u in de buurt bent. U wordt van harte welkom geheten door Caroline van Wilgen, counselor en ervaringsdeskundige.

De ervaring van een mantelzorger:
Schrijven hebben we allemaal wel geleerd, maar op een gegeven moment ook weer verleerd. Schrijven heb ik ook altijd gezien als een eenzame bezigheid op een zolderkamertje, maar wat moet ik me voorstellen bij een Schrijfcafé voor mantelzorgers? Nu na een paar bijeenkomsten weet ik het: het is niet schrijven over het wel en wee van de mantelzorger, maar eerder het onder woorden brengen (of het vertellen) van wat een mantelzorger beweegt of motiveert. Het is geen cursus foutloos leren schrijven (al is dat natuurlijk wel mooi meegenomen), maar eerder het plezier van het schrijven. Pret met taal. Omgaan met verschillende vormen van schrijven en zoeken naar wat het beste bij jou past. En dat hoeft niet ‘alleen’ te gebeuren, maar kan ook ‘met elkaar’. Caroline geeft naast de benodigde informatie en voorbeelden, ook opdrachten om mee aan de slag te gaan. Ze geeft je geen vaste wetten of voorschriften over het schrijven, maar eerder een eerlijke ervaring met het schrijfproces. Ze wil je hiermee inspireren tot het schrijven van verhalen, gebeurtenissen, gedichten en wat je al niet op papier kwijt kunt. Elke bijeenkomst is een afgerond geheel. Je kunt zo gemakkelijk bij de groep inspringen en als mantelzorger kun je - door begrijpelijke omstandigheden - per ongeluk ook eens uitvallen en zo hoef je dan ook niets te missen.