zaterdag 04 april 2020

S Sport

WZK Waterpolo Dames 1 neemt afscheid van Annika

Wassenaar - Dames 1 speelde in Nieuwerkerk a/d Ijssel tegen Niemo. Een bijzondere wedstrijd, want Annika den Dulk zou na 26 jaar afscheid nemen van de zwemsport. Een gemotiveerd team stond aan de basis van deze wedstrijd. Al vrij snel stond WZK dan ook met 1-3 voor, door mooie doelpunten van Lisa van Slingerland. Denise van Houten wist er in de tweede periode ook weer eentje in te knallen. Echter kwam in de derde periode een omslag.

Niemo ging grimmiger spelen en dat is niet echt een spel van de WZK Dames. Hierdoor werd er kracht en snelheid verloren en stond het binnen een mum van tijd gelijk, 5-5. In de laatste periode weet WZK nog de 5-6 te maken en wordt het spannend. Het is Annika die met een spectaculaire keepersmove een belangrijk bal eruit weet te houden, maar de return viel toch in de netten. Dames 1 bedankt Annika voor jaren van waterpoloplezier!!!!!!

Zaterdag speelden de jongste WZK Spelers een thuiswedstrijd tegen Katwijk. Vooraf werd een gemakkelijke overwinning verwacht, omdat Katwijk onderaan staat. Maar niets bleek minder waar.. Binnen luttele momenten keek WZK al tegen een 0-2 achterstand aan. Het bleek het begin van een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Met goed doorzetten scoorden Marit en Merlijn de Katwijk bleef net iets sterker. De tweede periode was WZK duidelijk sterker, er werd beter gespeeld, en beter naar elkaar gekeken. Bram en Danny maakten het verschil. Het tussensprintje resulteerde in een 7-6 voorsprong. Zoals vaak kunnen wedstrijden snel kantelen. De derde periode was Katwijk weer sterker en de laatste periode begon met een 9-11 achterstand. Dus werd er afgesproken om de laatste periode de tegenstander geen ruimte te geven. Dit hielp, want Bram en Danny zorgden voor veel doelpunten. Ook de niet scorende Taco, Angela en Sanne speelden goed. Zo won WZK uiteindelijk met 15-13!

Later op de avond ging WZK heren 3 te water tegen Delft 3. Deze wedstrijd bleek aanvankelijk redelijk makkelijk binnen gehaald te worden door WZK, maar Delft vocht zich langzaamaan terug in de wedstrijd. Doelpunten waren schaars in deze wedstrijd en het bleef spannend tot de laatste seconde! Uiteindelijk was WZK sterker met een 4-3 overwinning!

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief