zaterdag 18 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 7 2016

Wassenaar - Vrijwilligers zijn vaak mensen die midden in de samenleving staan. Zij pakken taken op die anders wegens gebrek aan geld of mankracht niet of nauwelijks van de grond zouden komen. Dat maakt het leven van ons allemaal net een beetje mooier, gemakkelijker of aangenamer. Ontdek de vrijwilliger in jezelf en bekijk de ongeveer 100 openstaande vacatures in Wassenaar e.o. Of zet je – bijv. samen met je familie, collega’s, je team, je vrienden of je buren - een dagdeel in tijdens NLdoet, de grootste landelijke vrijwilligersactie van Nederland (op vrijdag 11 en/of zaterdag 12 maart a.s.). Kijk op www.nldoet.nl voor een overzicht van projecten in Wassenaar of elders in ons land.

Een greep uit het vacature-aanbod van de Vrijwilligerscentrale:
*Begeleider Samen Winkelen (vacaturecode A 044): Voorkom isolement bij ouderen of mensen met een lichte functiebeperking: Begeleid hen bij het boodschappen doen, evt. met transport via de BIJ Bus.
*Gastvrouw/heer Ontmoetingstafel Bibliotheek (vacaturecode A 085): Wie organiseert in onze Bibliotheek op vrijdagmiddag van 15-17 uur een gezellige ontmoetingstafel voor ouderen. Ben jij die gastheer of –vrouw die zorgt voor gezelligheid en verbinding?
*Chauffeurs Zorgboerderij Oliehoek (vacaturecode C 011): Bij deze boerderij vinden mensen met een beperking een zinvolle dagbesteding. Heb jij tijd om 1 of 2 x per week een deelnemer van bijv. Het Weteringpark naar de Raaphorstlaan te brengen v.v.
*Wachter (begeleider/ster) Kinderen in de Natuur (vacaturecode D 011): Geef natuureducatie aan groep 5/6 van basisscholen in Meijendel. Training voorzien
*Mentoren voor St. Mentorschap (vacaturecode A 048): Ouderen of gehandicapten zonder netwerk zijn soms niet meer goed in staat om belangrijke beslissingen te nemen over bijv. zorg of medische behandeling. Help jij als mentor hun belangen te behartigen. Scholing voorzien.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.