zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 9 2016

Wassenaar - Heb je nog nooit vrijwilligerswerk gedaan? Op 11 en/of 12 maart a.s. kun je kennis maken met vrijwillige inzet tijdens de grootste landelijke vrijwilligersactie van ons land, “NLdoet”. Ervaar hoe leuk vrijwillige inzet kan zijn en hoeveel voldoening het geeft. Kijk op de website www.nldoet.nl of er een klus is die jou aanspreekt en meld je aan. Tijdens de actie kun je aan de slag in heel Nederland (en dus ook in Wassenaar) voor een klus die een dag(deel) tot max. 2 dagen beslaat. NLdoet, jij toch ook? Heb je geen tijd in het actieweekend? Bij de Vrijwilligerscentrale vind je het hele jaar door zo’n 100 uitstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar en omgeving. Ga vrijblijvend langs voor een oriëntatie.

Een greep uit het aanbod van de Vrijwilligerscentrale:

* Voorlezers voor onze Bibliotheek (vacaturecode M 037): Maak Wassenaarse kinderen enthousiast voor het lezen van boeken. Lees zaterdagochtend tussen 11 en 12 voor aan kinderen van 3 tot 7 jaar in onze mooie Bibliotheek.
* Secretaris Cliëntenraad (vacaturecode B 071): Kom op voor sociale minima in Wassenaar. Beheer hun belangen door plaats te nemen in de Cliëntenraad Werk en Inkomen voor onze gemeente die bestaat uit 7 personen.
* Telefoon/chatmedewerker Sensoor (vacaturecode H 044): Kun je goed luisteren? Soms hebben mensen met problemen behoefte aan een luisterend oor. Wil jij hen anoniem te woord staan via telefoon en/of chat? Training voorzien. Start op 19 en 20 mei a.s.
* Begeleiders Y Camps (vacaturecode K 009): Deze organisatie biedt vakanties voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Bijv. voor kinderen met diabetes, uit eenoudergezinnen, of voor kinderen met een vluchtelingenachtergrond. Help jij mee hen een onvergetelijke tijd te bezorgen?

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwillgerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2. Bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen op het gemeentehuis of bij de Bibliotheek.