dinsdag 11 augustus 2020

E Events

Het Wassenaars Kamerkoor met het Stabat Mater van Joseph Gabriel Rheinberger

Wassenaar - In het kader van de Koorruïnelezingen zal tijdens deze avond, die valt in de tijd voor Pasen, ingegaan worden op het thema ‘lijden in de muziek’. Het Wassenaars Kamerkoor brengt het prachtige Stabat Mater van de componist Joseph Gabriel Rheinberger (1838 - 1901) ten gehore; een romantisch werk in het Latijn voor koor en orgel.

Het Mutinorgel van de Dorpskerk is hier bij uitstek voor geschikt. Dit werk wordt aangevuld met andere werken die passen bij het thema, waaronder delen uit het Requiem van Duruflé (1902-1986) voor koor en orgel. Drs. Hans Evers, geestelijk verzorger bij het LUMC, geeft een toelichting op het ontstaan van uitgevoerde werken in de kerkgeschiedenis en de betekenis daarvan in onze tijd.

Het Wassenaars Kamerkoor staat onder leiding van dr. Geerten van de Wetering, organist van de Kloosterkerk te Den Haag. Rijk Jansen, cantor-organist van de Dorpskerk, verleent zijn medewerking aan dit concert.

De avond start om 20.15 uur en eindigt, met onderbreking van een koffiepauze, om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om, met een glas wijn, na te praten. De kosten bedragen € 7,50. Koffie en een glas wijn na afloop zijn bij de prijs inbegrepen. Opgave : Marianne Karman, T 070-5115705 (na 17.00 uur). E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op de website www.pkn-wassenaar.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief