dinsdag 11 mei 2021

S Sport

S.V. Wassenaar verliest nipt van Haagse Hout

Wassenaar - Bijna schoot SV Wassenaar Blauw Zwart te hulp door titelkandidaat Haagse Hout punten af te snoepen. De Groen-Witten gingen echter met een 1-0 verlies terug naar Kerkehout. Haagse Hout staat niet voor niets hoog op de ranglijst in de 4de Klasse. Het is een degelijk team dat verdedigend goed staat. Het heeft de minst gepasseerde verdediging. Aanvallend heeft het al meer dan 50 doelpunten gemaakt in 16 wedstrijden. Maar SV Wassenaar liet afgelopen zaterdag wederom zien dat het een inmiddels goed ingespeelde verdediging heeft. Zelfs zonder aanvoerder Ricardo Over gaven de Wassenaarders weinig kansen weg. Sluitpost Dennis Harteveld heeft twee goede backs in Nick Allmers en good-old Nate Mc Kenzie voor zich. Het centrum met Etienne Bastein en Rutger Ruigrok van de Werve speelde weer ijzersterk. Met controleur Roy Bentvelzen voor de verdediging zag het er naar uit dat Haagse Hout een lastige middag zou krijgen.

Op het middenveld moest de trainersstaf Herman Kooijenga/Nico Buijs weer een list verzinnen. Vorige week nam de selectie met een gezellige gourmet voor een half jaar afscheid van Tom Connely. Tom zit inmiddels in China en iedereen bij SV Wassenaar hoopt dat Tom voor de start van het nieuwe seizoen weer bij de selectie aansluit. Herman Kooijenga koos deze keer voor Max Meijer op links en de 17-jarige Job van Boohemen op rechts. Gelukkig was student Nico Mavrocordatos deze week in staat om mee te doen. En dit middenveld bleek in staat om het ingespeelde middenveld van Haagse Hout goed weerstand te bieden.

Tot 10 minuten voor de rust, hield SV Wassenaar stand. Toen kopten (naar elkaar) de spitsen van Haagse Hout zich door de verdediging van SV Wassenaar heen en keek SV Wassenaar toch tegen een achterstand aan.

In de rust werd de overigens niet slecht spelende Job van Boheemen gewisseld door de inmiddels weer fitte Mark Pen. Mark ging op links spelen en Max schoof door naar rechts. Langzamerhand trok het door Alarma 33 gesponsorde SV Wassenaar het initiatief naar zich toe. Zeker richting het einde nam de onzekerheid over de kleine voorsprong bij Haagse Hout toe. Mike van Hemert en Jose Lucas kwamen echter tegen de sterke verdediging van Haagse Hout niet tot kansen. Het bleef bij mogelijkheden, maar telkens werden er in de eindfase verkeerde keuzes gemaakt. Jammer, want SV Wassenaar had Haagse Hout pijn kunnen doen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een toch wel terechte 1-0 overwinning voor Haagse Hout.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Roodenburg. Roodenburg staat met twee wedstrijden minder gespeeld nog in een kansrijke positie om voor promotie mee te doen. Voor SV Wassenaar dus weer een zwaar duel. Maar met de terugkerende Ricardo Over en met Mark Pen er weer bij, moet SV Wassenaar het toch weer spannend kunnen maken. Voor SV Wassenaar zijn er geen prijzen meer te behalen. Maar SV Wassenaar zal zeker bepalend zijn voor wie kampioen gaat worden. Naast Roodenburg en VVSB thuis, gaat SV Wassenaar nog naar het sympathieke LSVV’70 en eindigt het seizoen met de kraker tegen Blauw Zwart.