zondag 02 oktober 2022

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 13 2016

Wassenaar - Van vrijwilligerswerk wordt iedereen beter. De organisatie waar de vrijwilliger actief is, zoals bijv. de (sport)club, het goede doel, de natuur, de cultuur, de zorg, de buurt enz. enz. Maar ook de vrijwilliger zelf die zijn talent of tijd beschikbaar stelt voor een goed doel of een ander. Daar krijgen vrijwilligers energie van. Ze leren nieuwe mensen kennen, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en het staat ook nog eens heel goed op je CV. Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW), het steunpunt voor vrijwilligerswerk in ons dorp, en bekijk de ca. 100 uitstaande vrijwilligersvacatures.

Een greep uit het aanbod:
* Bij een Wassenaarse zorgvilla voor ouderen zoekt men hulp bij de avondmaaltijd (vacaturecode A 082) en assistentie (vacaturecode A 083) bij activiteiten als wandelen, zwemmen of spelletjes doen. Help jij het leven van deze ouderen levendig en afwisselend houden?
* Hou je ook zo van wandelen in onze mooie bossen en duinen? Help mee onze natuur te onderhouden als beheervrijwilliger bij Hollands Duin (vacaturecode D 014) of bij Natuurgebied Lentevreugd (vacaturecode D 015).
* Sommige jongeren kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken. Ben jij die coach en vertrouwenspersoon/maatje (vacaturecode A 101) die hen helpt met o.a. planning en die hem of haar weer perspectief biedt?
* Zieken en gehandicapten die zelfstandig wonen, lopen kans om in een isolement te raken. Af een toe bezoekje aan huis voor een praatje of af en toe een klein uitstapje kan al enorm helpen. Word jij bezoekvrijwilliger voor de Zonnebloem (vacaturecode A 037)? Ook in Duinstede wonen mensen die door omstandigheden weinig bezoek krijgen en is er vraag naar bezoekvrijwilligers (vacaturecode A 038). Je maakt een wereld van verschil.
* Bij Duindigt kunnen ze altijd hulp gebruiken bij het onderhoud van het groen van het landgoed/de wedstrijdbaan (vacaturecode D 012) of een enthousiaste klusser voor het onderhoud van de percelen (vacaturecode L 002).

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis.