zondag 02 oktober 2022

P Politiek

HartvoorWassenaar en het strand: Eind goed al goed

Wassenaar - De verwarring was compleet en het hele gedoe rondom de strandtent exploitanten een rare vertoning door het college. Maar: eind goed al goed.

De raad heeft al eerder aangegeven dat de Wassenaarse Slag een familiestrand is voor de Wassenaarders en de gasten van Wassenaar. We hebben aangegeven dat we daar geen bewoonbare strandhuisjes willen hebben en ook geen forse uitbreiding van het aantal bezoekers.
Het is geen boulevard, het aantal parkeerplaatsen moet niet uitgebreid worden zodat er nog veel meer verkeer door Wassenaar rijdt en de kosten voor de gemeente verder oplopen. Zoals het nu is, is het goed.
En zo ging het al jaren goed. Generaties lang wordt er voor gezorgd dat je ook op een terras aan het strand kan zitten. Geen luide disco’s. Gewoon, gezellig en overzichtelijk.

Maar dan hebben we een college dat na lang onderzoek ineens vindt dat het om juridische redenen anders moet. Men gaat openbaar aanbesteden. Dat betekent dat je tevoren niet weet wie het recht krijgt om een strandtent neer te zetten. Zomaar een einde aan de zekerheid van de mensen die de tenten hebben en exploiteren.
Al sinds 2013 worden de strandtenteigenaren aan het lijntje gehouden. Met dit als voor hun heel vervelende uitkomst.

Met veel gedoe wordt het aangekondigd in de pers. Binnen een dag hebben de strandtenthouders via het ministerie uitgevonden dat wat het college zegt volstrekte onzin is.
Het college moet er nog eens twee dagen over nadenken en komt dan tot de zelfde conclusie. Het kan ook met gewone huurcontracten.

Nu weten we dat de gemeente naar de strandtent houders eindelijk nakomt wat ze al lange tijd geleden beloofd heeft: contracten voor 10 jaar. Zodat de strandtenthouders kunnen investeren en het nog plezieriger kunnen maken op ons strand.

Eind goed, al goed.

Het zijn de strandtenthouders die contact hebben gezocht met de politiek. De strandtenthouders hebben ook enorm geknokt voor het recht doen aan hun positie.
Zij hebben een prestatie geleverd!
HartvoorWassenaar en de VVD hebben zich ingezet om de strandtenthouders te ondersteunen. En daar zijn we ook een beetje trots op.

Henri Hendrickx, HartvoorWassenaar
Voor een dorp in balans.