donderdag 13 augustus 2020

E Events

5 mei intocht Liberty Tour over de route Irene Brigade Mei ‘45

Wassenaar - 10 atleten lopen in de nacht van 4 op 5 Mei in 12 uur 135 kilometer over de route Irene Brigade. Ze brengen het bevrijdingsvuur van Hotel De Wereld in Wageningen naar het Bevrijdings Festival Den Haag, begeleid door meer dan 40 Keep- Them-Rolling jeeps, trucks en andere voertuigen.

Vuur van de Vrijheid
De estafetteploeg van Den Haag Marathon loopt de route, die 71 jaar geleden werd afgelegd door de Irene Brigade van Wageningen naar Den Haag. Samen met de Canadese geallieerden hebben zij destijds De Hofstad ontzet in Mei ‘45. Dit jaar viert het Garderegiment Fuseliers Prinses Irene haar 75 jarig jubileum en zet zich in voor vrede en vrijheid o.a. door VN missies in Afghanistan en Mali.

Over de Liberation route Irene Brigade Mei'45
De Liberty Tour zal onderweg verschillende plaatsen aandoen, zoals Bodegraven (08:00), Alphen aan de Rijn (09:00), Leiden (10:00), Voorschoten en Wassenaar (12:00). Hier stoppen de historische voertuigen bij lokale feestelijke festiviteiten. Dan kunnen de voertuigen bekeken worden. Lokale estafette teams uit deze plaatsen overhandigen hun Bevrijdingsvuur aan hun Burgemeester.

Intocht Haagse Binnenstad
In Den Haag zal er rond 13:00 gestopt worden in Bezuidenhout, daarna volgt een intocht door de binnenstad. Langs het Plein, Buitenhof, de Grote Kerk, Noordeinde, langs het Vredespaleis en de Archipel. De tour eindigt rond 14:30 op het Lange Voorhout waar de historische voertuigen blijven staan voor het publiek. De lopers brengen het Vuur naar het BevrijdingsFestival Den Haag.

voor meer info: www.libertytour.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief