dinsdag 26 oktober 2021

S Sport

Laatste waterpoloweekend

Wassenaar - De D-jeugd moest zaterdag voor de laatste competitiewedstrijd aantreden in Leiden bij ZVL. WZK moest even de draai zien te vinden en ZVL liet zich niet zo maar inpakken. De teams leken aan elkaar gewaagd maar in de loop van het tweede partje wist WZK meer kansen te creëren, door goed verdedigend werk en snelle uitbraken. Halverwege de wedstrijd stond het 1-6 voor WZK.

Het goede spel waarin het jeugdteam liet zien veel te hebben geleerd het afgelopen seizoen werd gewoon voortgezet. Ondanks dat er maar 1 wisselspeler was liep het als een trein en deden alle spelers erg hun best om de laatste wedstrijd tot een succes te maken. Met 2-12 is dit zeer zeker gelukt en werd het team 2e in de competitie! Daarvoor werden alle spelers beloond met prachtige en welverdiende medailles. WZK is trots op deze jeugdspelers!

Dames 1 speelde de laatste wedstrijd in Katwijk, de kampioen van hun competitie. De dames van WZK wilden er dus een leuke pot van maken en dat lukte aardig. Het eerste partje ging het nog goed gelijk op en wist Silvia Remmerswaal in haar allerlaatste waterpolowedstrijd met haar specialiteit, de lobbal, te scoren. Katwijk sloot dit partje af met een 2-1 voorsprong. Daarna kwam de sterkte van Katwijk opzetten en konden de dames van WZK het niet meer helemaal bijbenen en stonden zij vrij snel met 6-2 achter. Het was Margriet Spek die in deze ook voor haar allerlaatste wedstrijd een doelpunt wist te maken. Ivon Hensen pikt haar goal nog mee aan het begin van het derde partje, maar het mocht niet baten voor WZK. De dames hebben de wedstrijd nog lekker uitgespeeld, maar verloren met 11-3. Naast Silvia en Margriet zijn het ook Anouk Noordervliet en Inge Conradi die de waterpolo gedag zeggen. Het was een erg gezellig en leuk seizoen voor Dames 1.

Het waterpoloseizoen zit er weer op! Mocht je het leuk vinden om een keer meer te trainen om te zien of het wat voor jou is, kom dan in de komende weken een keer kijken! Zie www.wzk-waterpolo.nl voor de trainingstijden.