maandag 03 oktober 2022

S Sport

Honkballers S.V. Wassenaar met moeite langs Rhinos

Wassenaar - De honkballers van SVW hebben een zwaar bevochte overwinning geboekt, in Arnhem werd er met 6-8 gewonnen van Rhinos. SVW ging op bezoek bij Rhinos uit Arnhem een ploeg die op dit moment op de laatste plaats in de 1ste klasse staat. Een ploeg waar de mannen van coach Eugene Henson weinig moeite mee zouden moeten hebben, maar niets bleek minder waar.

De start was voor SVW direct in de eerste innig werden er direct 2 runs gescoord. Kansen op meer waren er wel maar konden niet verzilverd worden. De verdediging stond onder leiding van Vincent van Veen, van Veen kenden wederom een uitstekende start en hield de thuisploeg in 6 1/3 innings op slecht 2 runs. In de 5de inning breide SVW de voorsprong uit naar 2-6 geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar Rhinos perste er toch nog een rally uit en kwam helemaal terug in de wedstrijd en had zelfs zicht op een voorsprong. Inmiddels op het werpen van Harvin Gumbs waren alle honken bezet maar door een schitterend dubbelspel over thuis tussen Gumbs en catcher Beer Berkenfeld werd dit voorkomen.

Uiteindelijk was het toch SVW dat aan het langste eind trok, in de 9de inning had SVW het tweede en derde honk bezet met 1 man uit en Mikel Vogels aan slag na dat het 7de punt voor SVW scoorde door een doorgeschoten bal gaf coach Henson opdracht om een “sqeeze” te spelen. Dit betekend dat de loper vanaf het derde honk gaat stelen richting de thuisplaat terwijl de slagman een stootslag neerlegt. Deze ‘sqeeze” werd door honkloper Chofi Simon en slagman Mikel Vogels perfect uitgevoerd zodat de stand naar 6-8 ging wat ook de eindstand werd nadat werper Sherman Gario de wedstrijd uitgooide voor SVW.

Slaggemiddeldes:
Rodys Martinus : 2 uit 3
Sigmar Eustacia : 2 uit 4
Chofi Simon : 2 uit 5
Erwin van der Schrier : 1 uit 2

Werpcijfers:
Vincent van Veen : 6 1/3 innings 3x 3-slag, 3x 4-wijd en 7 honkslagen tegen
Harvin Gumbs : 2/3 inning 2x 4-wijd en 2 honkslagen tegen
Sherman Gario : 2 innings 2x 3-slag, 1x 4-wijd en 1 honkslag tegen