maandag 19 april 2021

E Events

Aanstormende jeugd

Wassenaar - Het Haagse Viotta Symfonieorkest concerteert op zaterdag 4 juni 2016 in het kerkgebouw “Het Kruispunt” te Voorschoten. Uitgevoerd worden onder andere drie delen uit het derde pianoconcert van Ludwig van Beethoven. De zestienjarige Johannes Asfaw speelt de pianopartij! Op het programma staan tevens werken van Verdi, Sibelius, Borodin en Tchaikovsky.

Het Viotta Symfonieorkest telt ongeveer 65 gevorderde musici tussen de 15 en 21 jaar. Het behoort al geruime tijd tot de beste jeugdorkesten van Nederland en staat onder leiding van dirigent René Gulikers. Het Viotta Symfonieorkest vertrekt kort na zijn optreden in Voorschoten naar Toscane, waar op vijf historische locaties concerten zullen worden gegeven.

Ook dit concert wordt georganiseerd door MusiCultura (www.musicultura.nl); het begint zoals gebruikelijk om 20.15 uur. Het kerkgebouw “Het Kruispunt” bevindt zich aan de Schoolstraat 2 te Voorschoten. De toegangsprijs bedraagt € 15,00. Toegangskaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij de Daily Shop (Schoolstraat 13, Voorschoten) en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.