zondag 24 oktober 2021

P Politiek

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 100 niet laden

WWW voor passende woningbouw bij het zwembad

Wassenaar - Al jaren ligt het terrein waar het oude zwembad stond braak. Vorige colleges van Burgemeester en wethouders wilden hier woningbouw. Na veel moeite hebben de omwonenden bereikt dat zij hun mening mogen geven over de plannen. De gemeenteraad heeft voor nieuwbouw een aantal randvoorwaarden vastgesteld. Het moet een bouwplan worden met woningen die passen in de omgeving. Daarbij moeten de koop en huurprijzen bijdragen aan een goede verdeling in het dorp. Om die reden besloot de gemeenteraad een maximale koopprijs van € 350.000 en een huurprijs van € 700 – € 900 per maand vast te stellen. Gelet op de ligging van de woningen is uitgangspunt dat deze geschikt moeten zijn voor senioren.

Op basis van de door de raad vastgestelde randvoorwaarden publiceerde het college op 1 oktober 2015 dat geïnteresseerde ontwikkelaars zich konden aanmelden voor 22 oktober 2015. Op 5 april 2016 gunde het college de ontwikkelopdracht aan een projectontwikkelaar.

In het plan komen alleen koopappartementen van ca. een half miljoen tot 1 miljoen euro. (en heel misschien een locatie voor huisartsen). Het verbaast WatWassenaarWil dat de wethouder de gemeenteraad over de enorme afwijking van de uitgangspunten niet informeerde. WatWassenaarWil begrijpt de teleurstelling van de Federatie voor Ouderen over het niet nakomen van de gemaakte afspraken. Met elkaar hebben we afspraken gemaakt en heeft de gemeenteraad een besluit genomen. Het college doet vervolgens iets heel anders. Dit is niet de manier hoe goede ontwikkelingen tot stand komen. Bovendien wekt dit de suggestie dat er niet transparant gewerkt wordt.

Op zijn minst had de wethouder bij een dergelijke grote afwijking de raad daarover moeten informeren en beargumenteren. Daarom heeft WatWassenaarWil gevraagd de plannen op de agenda van de commissie te plaatsen. Er zijn nog maar weinig locaties waar nieuwbouw mogelijk is. Daarbij moet het college van Burgemeester en wethouders zich houden aan de afspraken die met de gemeenteraad zijn gemaakt. Maandag 20 juni staat dit onderwerp op de agenda van de raadscommissie. Graag ontvangen wij uw mening. Die kunt u sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Fractie WatWassenaarWil
Bart Boon