zaterdag 18 september 2021

S Sport

Honkballers S.V. Wassenaar rekenen af met Schiedam

Wassenaar - De honkballers van SVW hebben zich de koppositie in de eerste klasse toegeëigend, op sportpark Kerkehout moest concurrent Schiedam er aan geloven met 6-1. Eerder in het seizoen werd er in Schiedam nog verloren door de ploeg van coach Eugene Henson. Alle reden dus om het een en ander recht te zetten zeker ook omdat de bezoekers de laatste 2 wedstrijden al hadden verloren.

Het was in de 1ste inning SVW dat de score opende. Met al 2 nullen op het bord kwam Sigmar Eustacia met een 2-honkslag op het honk waarna hij door Chofi Simon werd binnen geslagen, en ook Simon kwam nog over de thuisplaat door een foute aangooi van de Schiedamse verdediging. Op de heuvel was het Reynaldo Sarmiento die de Schiedamse aanval aan banden legde. In 9 innings stond de Cubaanse werpers slechts 6 honkslagen toe.

Nadat de Schiedamse verdediging in de 2de en 3de inning liet zien dat het zeker wel kwaliteit in huis heeft ging SVW vanaf de 4de inning verder met scoren, Chofi Simon sloeg een home-run wat op dat moment voor een 3-0 tussenstand zorgde.

In de 5de innings liep SVW verder uit, Curtis Duinkerk sloeg een honkslag en nadat hij door Beer Berkenfeld in scoringspositie werd gebracht door een opofferingsstootslag sloeg Jason Jakobus hem binnen.

In de 6de inning was er nog een bijzonder incident Erwin van der Schrier en Marlison Martina stonden op het 1ste en 2de honk toen Curtis Duinkerk een 2-honkslag sloeg waardoor van der Schrier en Martina de thuisplaat passeerde, 2 punten binnen dacht iedereen. Maar de Schiedamse coach had gezien dat Martina de thuisplaat gemist had en helaas voor SVW had ook de scheidsrechter dit gezien en werd Martina uit gegeven. SVW liet zich hierdoor niet uit het spel halen en ging in de 7de inning weer verder met scoren, Erwin van der Schrier sloeg het 6de Wassenaarse punt binnen.

In de 9de inning deed Schiedam eindelijk van zich spreken door een home-run waardoor een 6-1 eindstand op het scorebord verscheen. SVW is door dit resultaat koploper in de eerste klasse.

Werpcijfers

  • Reynaldo Sarmiento: 9 innigs 3-1-6-1

Slagemmiddeldes

  • Jason Jakobus: 2 uit 5
  • Sigmar Eustacia: 1 uit 3
  • Chofi Simon: 3 uit 4 ( home-run )
  • Erwin van der Schrier: 1 uit 3
  • Curtis Duinkerk: 2 uit 4