zaterdag 25 september 2021

S Sport

Koploper SVW ontving Gryphons uit Rosmalen op sportpark Kerkehout

Wassenaar - Gryphons is de gastheer van de jaarlijkse Brabant cup die in 2014 en 2016 prooi was voor de mannen uit Kerkehout. SVW kwam ook in deze wedstrijd snel op het scorebord. Rodys Martinus kwam in de 1ste inning door een honkslag op het honk en werd door een opofferingsstootslag van Jason Jakobus naar het 2de honk gebracht.
Martinus liet daarna zijn snelheid zien en stal het 3de honk. Met inmiddels 2 uit was het Chofi Simon die een grondbal naar de eerste honkman van Gryphons sloeg en met een gewaagde sliding nog net iets eerder bij het honk was dan de bal waardoor Martinus het eerste Wassenaarse punt kon scoren.

Dat de werper van Gryphons de slagmensen van SVW aan kon bleek in de 2de inning nadat Kelvi Martinez met een 2-honkslag opende, maar moest toezien dat de volgende 3 slagmensen op 3-slag gezet werden.

Maar gelukkig lukte het SVW in de 3de inning wel om te scoren Rodys Martinus sloeg een 2-honkslag en kon scoren nadat Sigmar Eustacia hetzelfde deed en Eustacia kwam over de thuisplaat door een veldfout van de bezoekers.

Op de Wassenaarse heuvel was het Sherman Gario die de Wassenaarse verdediging leidde. Hij deed dit uitstekend en stond in 7 innings slechts 2 punten toe, mede geholpen door een sterk spelend veld.

Nadat de 4de inning geen punten opleverde was het in de 5de inning weer raak voor de thuisploeg. Nadat wederom Rodys Martinus op de honken kwam, dit maal door 4-wijd en door Sigmar Eustacia werd binnen geslagen.
Vervolgens waren het 1ste en 2de honk bezet en Chofi Simon aan slag.
Coach Eugene Henson vond dit een mooi moment om een " double steal " te spelen en dit pakte perfect uit. Simon sloeg een 2-honkslag waarop beide lopers wisten te scoren. Simon kwam zelf nog over de thuisplaat op een honkslag van Marlison Martina wat voor een 7-0 voorsprong zorgde.

In de 7de inning met een tussenstand van 10-2 in Wassenaars voordeel kwam Rodys Martinus wederom aan slag. Hij had inmiddels een honkslag een 2-honkslag en een 3-honkslag geslagen en had dus een home-run nodig om een " cycle " te slaan, helaas voor Martinus lukte dit niet.

Wie dit wel lukte was Sigmar Eustacia met 2 man op de honken sloeg hij de bal in de Kerkehoutse volkstuintjes, waar dit jaar al heel wat ballen terecht zijn gekomen (tot ongenoegen van sommige tuinmannen) en zette de 13-2 eindstand op het bord.

Door dit resultaat blijft SVW de trotse koploper in de 1ste klasse.

Werpcijfers:

  • Sherman Gario: 7 innings 4-1-7-1

Slaggemiddeldes:

  • Rodys Martinus: 3 uit 4
  • Jason Jakobus: 2 uit 4
  • Sigmar Eustacia: 3 uit 5 ( home-run )
  • Chofi Simon: 2 uit 4
  • Marlison Martina: 2 uit 4
  • Khirstan Gibbs: 2 uit 4