zondag 17 oktober 2021

S Sport

Honkballers S.V. Wassenaar blijven winnen

Wassenaar - De honkballers van SVW gaan als koploper de zomerstop in, de laatste wedstrijd voor de vakantie werd in de 4-daagse stad Nijmegen gewonnen met 14-8 van Hazenkamp. Het werd letterlijk een hete middag voor de mannen van coach Eugene Henson, onder een felle zon stond de uitwedstrijd tegen Hazenkamp op het menu.

Zoals inmiddels bekend startte SVW direct met scoren, in de 1ste inning werd Rodys Martinus het eerste punt nadat hij eerst door 4-wijd op het honk kwam en door Sigmar Eustacia werd binnen geslagen.  Hazenkamp was niet van plan om SVW een makkelijke middag te bezorgen en zette op het werpen van Vincent van Veen de honken vol, dat hier slechts 1 punt uit werd gescoord kwam mede doordat catcher Beer Berkenfeld een stelende loper van het 3de honk afgooide zodat de schade beperkt bleef.

De 2 slagbeurt leverde niets op voor SVW. Maar in de 3de inning was het Chofi Simon die een home-run sloeg met Jason Jakobus op de honken wat op dat moment voor een 3-1 tussenstand zorgde. Van Veen had inmiddels de slagploeg van de thuisploeg onder controle en leverde een prima prestatie door in 6 innings slechts 1 punt te incasseren.

De 5de inning was de beste voor SVW, er werden 4 punten gescoord door de Wassenaarders met in de hoofdrol Sigmar Eustacia , Chofi Simon en Beer Berkenfeld die allen punten binnen sloegen. Nadat de 6de inning geen punten opleverde mocht van Veen de kleedkamer op zoeken en nam Sherman Gario het werpen over, waar de thuisploeg veel moeite had met de toverballen van van Veen kreeg het wel vat op Gario wiens ballen minder draaien dan die van van Veen en scoorde 4 punten.

SVW liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en sloeg direct terug, Mikel Vogels kwam met de honken vol aan slag en zorgde met een 2-honkslag dat er 3 punten de thuisplaat passeerde waarna Vogels door Kelvi Martinez werd binnen geslagen. In de 8ste inning kwam Reynaldo Sarmiento op de heuvel, maar ook de Cubaanse werper werd geraakt door Hazenkamp en de voorsprong van SVW slonk tot 13-8. Nadat dat wederom Mikel Vogels met een 2-honkslag op de honken kwam zorgde hij in de 8ste slagbeurt voor het 14de Wassenaarse punt. Sarmiento gooide het in de 9de inning over een andere boeg en ruilde z'n fastball in voor meer draaiende ballen en kwam niet meer in de problemen zodat 14-8 de eindstand werd.

Door dit resultaat gaat SVW als koploper de zomerstop in!

Werpcijfers:

 • Vincent van Veen: 5 innings 1-1-4-0
 • Sherman Gario: 1 innings 0-0-4-1
 • Reynaldo Sarmiento: 3 innings 2-0-5-1

Slaggemiddeldes:

 • Jason Jakobus: 5 uit 6
 • Sigmar Eustacia: 1 uit 3
 • Chofi Simon: 3 uit 3 ( home-run )
 • Mikel Vogels: 2 uit 3
 • Kelvi Martinez: 2 uit 6
 • Marlison Martina: 5 uit 6
 • Brian Mattson: 2 uit 5
 • Beer Berkenfeld: 2 uit 3