zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 29 2016

Wassenaar - Help je mee om onze samenleving mooier, zorgzamer, veiliger of leuker te maken? Sluit je aan bij de miljoenen vrijwilligers van alle leeftijden die zich met plezier inzetten voor een goed doel, de buurt, de club, in de natuur, in de zorg of elders in de samenleving. Voor een paar uur per week, een dagdeel in de maand of op projectbasis. Er is een passende vrijwilligerstaak voor iedereen. Samen maken we het verschil. Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale en bekijk de ca. 100 uitstaande vacatures in Wassenaar en omgeving. Welke vrijwilliger schuilt in jou?

Een greep uit het aanbod:
* SWZ biedt zorg voor Wassenaarders met een hulpvraag. Er is dringend vraag naar versterking voor het team van chauffeurs voor de SWZ Rolstoelbus (vacaturecode C 009). Maak jij het mogelijk dat mensen op vrijdag naar de dagbesteding, het zwembad of de winkel kunnen of bijv. kunnen deelnemen aan een groepsuitje?
* Van 6 t/m 8 september vindt de 5e Wassenaarse Rolstoeldriedaagse plaats. Wie helpt mee de deelnemers te duwen tijdens de korte routes van dit altijd gezellige evenement met muziek en afsluitend een barbecue (vacaturecode A 107)?
* Kom op voor de Wassenaarse minima en behartig hun collectieve belangen als Secretaris Cliëntenraad Werk en Inkomen (vacaturecode B 071). De Cliëntenraad (7 personen) geeft advies aan de gemeenteraad, het college en andere instanties die met minima te maken hebben.
* Het Nut Wassenaar organiseert cursussen, excursies en uitgaansmogelijkheden voor de leden. Heb jij oog voor cultuur? Wil jij in teamverband helpen het programma samen te stellen en via programmaboekjes en de website te communiceren (vacaturecode F 058).
* Kun jij goed luisteren? Dan kun je veel betekenen voor mensen die met een probleem worstelen. Sensoor is er voor iedereen die behoefte heeft aan anoniem contact. Wil jij hen een luisterend oor bieden via telefoon of chat en hen weer perspectief bieden (vacaturecode H 047)? Je maakt een wereld van verschil. Er is een training voorzien.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2. Bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur (t/m 19 augustus alleen op dins- en donderdagochtend geopend!). Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis.

Heb jij al een vrijwilligerspas?

Korting bij bijna 100 winkels en bedrijven in Wassenaar en omgeving op vertoon van je pas. Gratis toegang tot het jaarlijkse Wassenaarse vrijwilligersfeest. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl voor een overzicht van de aanbiedingen en de voorwaarden. Vraag de pas aan via de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet.