vrijdag 22 oktober 2021

E Events

Ochtend-strandexcursie op zondag 31 juli 2016 om 9.30 uur

Wassenaar - Weet u welke kwallen gemeen kunnen steken en welke niet ? En hoe ze heten ? En wanneer je ze kunt vinden ? Misschien vinden we ze wel samen en kunnen we er wat over vertellen.

Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies ! In de zomer van 2016 organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies op het strand bij de Uitwatering in Katwijk, afwisselend ’s ochtends en ‘s avonds.

Op zondag 31 juli verzamelen we om even voor 9.30 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 9.30 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. We hebben schepnetjes om in de strandmeertjes te zoeken. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De laatste zomer-excursies vindt plaats op zaterdag 13 augustus (19.30 uur).

Wilt u meer leren over de zee en het strand ? Kijk op onze website afdeling.ivn.nl/afdeling/leiden/activiteiten voor informatie over de Strandcursus in oktober.

De excursies zijn gratis en voor alle leeftijden.
TIP 1: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat.
Tip 2: Trek extra warme kleding aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.
Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.