zondag 05 december 2021

E Events

Avond-strandexcursie op zaterdag 13 augustus 2016 om 19.30 uur

Wassenaar - Op het strand zijn veel (dode) krabben te vinden. Weet u hoe u kunt zien of een krab een mannetje of een vrouwtje is ? Meer weten over het strand ? Kom naar een van onze strandexcursies ! In de zomer van 2016 organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies op het strand bij de Uitwatering in Katwijk.

De laatste zomer-strandexcursie is op zaterdag 13 augustus, we verzamelen om even voor 19.30 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods. Om 19.30 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. We hebben schepnetjes om in de strandmeertjes te zoeken. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

Wilt u meer leren over de zee en het strand ? Kijk op onze website afdeling.ivn.nl/afdeling/leiden/activiteiten voor informatie over de Strandcursus in oktober.

De excursies zijn gratis en voor alle leeftijden.

TIP 1: kom op de fiets of neem uw pinpasje mee voor de parkeerautomaat.
Tip 2: Trek extra warme kleding aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.
Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.