zaterdag 24 juli 2021

A Algemeen

Burgemeester feliciteert 65-jarig bruidspaar Bredie-Bosman

Wassenaar - Op donderdag 25 augustus bezoekt burgemeester Jan Hoekema het bruidspaar Bredie-Bosman om hen te feliciteren met hun briljanten huwelijk.

Op 25 augustus 1951 gaven de heer en mevrouw Bredie elkaar het jawoord voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Boskoop.

Mevrouw Bredie was onderwijzeres op een lagere school in Boskoop, de nonnenschool. Meneer Bredie was de eerste onderwijzer die werd toegelaten. Het was liefde op het eerste gezicht toen zij elkaar tijdens de eerste kennismaking een hand gaven.

Het echtpaar kwam in 1968 in Wassenaar wonen toen meneer Bredie directeur werd van de Sint Willibrord Mulo, het huidige Van Heeckerenhuis. Na de Mammoetwet is deze school gefuseerd met het Adelbert college, destijds gevestigd in houten barakken op de Wiegmankade. Meneer Bredie was toen conrector. Mevrouw Bredie gaf les in biologie en Nederlands.

Meneer Bredie heeft veertig jaar in het onderwijs gezeten en veel veranderingen meegemaakt. De leerlingen en de ouders zijn nu veel mondiger. Hij vindt het jammer dat het gezag van de schoolleiding nu niet meer vanzelfsprekend is.

Na zijn pensioen is meneer Bredie gaan schilderen. Zijn artistieke aanleg werd al snel duidelijk toen hij in 1983 meedeed aan een landelijke wedstrijd met de opdracht ‘Wie kan het beste een 17e-eeuws schilderij kopiëren?’. Zijn werk, ‘De moeder van Rembrandt’ van Gerard Dou, werd geselecteerd voor een tentoonstelling. In oktober 2015 opende hij zijn eigen tentoonstelling ‘Luisteren naar stilte’ in de Messisaskerk (zie ook zijn eigen website www.kunstvanlouisbredie.nl).

Het echtpaar heeft twee zonen en een dochter. De oudste zoon woont in Frankrijk en heeft een vakantiepark in de Bordeaux-streek. Er zijn acht kleinkinderen en veertien achterkleinkinderen.