zondag 02 oktober 2022

A Algemeen

Beachclub De Golfslag, Beachclub BAIT en Strandpaviljoen Sport gaan 365 dagen per jaar samenwerken!

Wassenaar - In navolging van de buurgemeenten willen Beachclub De Golfslag, Beachclub BAIT en Strandpaviljoen Sport ook het hele jaar open. Hiertoe hebben De Sport, Bait en De Golfslag een aanvraag ingediend bij de gemeente.

De wens om de drie wintermaanden te blijven staan, komt voort uit alle perikelen rond de huurcontracten die aan het begin van de zomer de gemoederen op de Wassenaarseslag bezig hielden. “We hoorden dat een externe ondernemer ook plannen heeft om een grote permanente strandtent neer te zetten We hebben besloten om in plaats van hier heel negatief tegenover te staan zelf opnieuw dergelijke plannen op te gaan stellen en in te dienen voor het verkrijgen van een vergunning”, vertelt Sander van De Sport. Sander vervolgt zijn verhaal: “In 2011 en 2014 had ik het al aangevraagd maar dat werd toen nog afgewezen omdat het in strijd was met het bestemmingsplan. Met al die nieuwe ontwikkelingen heb ik besloten om mijn oude plannen weer uit de kast te halen.”

Ook Chris en Esther van Bait en Harold van De Golfslag hebben hun wensen neergelegd bij het betreffende gemeenteloket. „In Noordwijk bijvoorbeeld zie je dat er enorm veel draagkracht is voor permanente openstelling. Daar is het echt heel druk. Wij hebben hier straks ook prachtige locaties staan voor de kerstdiners en nieuwjaarsborrels”, legt Chris de ideeën uit om de exploitatie rendabel te houden. Esther ziet een wintermarkt heel erg zitten.

De strandtenteigenaren moeten wel flink gaan investeren als de vergunning rondkomt. „We moeten bijvoorbeeld voldoen aan de Kustnota en alles op palen bouwen.”

De paviljoens hopen wel vurig dat ook de gemeente investeringen wil doen voor het familiestrand. „Wij doen er ook alles aan om het strand de 21ste eeuw in te trekken. Dat vergt betere voorzieningen zoals infrastructuur”, aldus Chris.

Ook geven de strandtenthouders aan dat er betere afvalvoorzieningen en dergelijke moeten komen. „Deze week werd bekend dat het strand net niet laatste werd in de verkiezing Schoonste strand van Nederland. Maar we hebben hier bijvoorbeeld pas sinds deze week bakken om afval te scheiden. Overigens is De Golfslag wel als schoonste strandtent uit de verkiezing gekomen”, zegt collega Chris van Bait.

Ook willen de ondernemers dat er weer openbaar vervoer tot aan de entree van het strand komt.