woensdag 12 mei 2021

S Sport

Titel lonkt voor honkballers SVW

Wassenaar - SVW heeft het kampioenschap in de 1ste klasse B bijna binnen na een dubbele zege en 2 nederlagen van concurrent Schiedam. Er stonden 2 wedstrijden op het programma voor de mannen van coach Eugene Henson vrijdagavond was er de inhaalwedstrijd in Eindhoven tegen PSV, door de avondspits kon er zeker geen goede voorbereiding worden gedaan maar daar had de koploper zeker geen last van. In de eerste inning het vertrouwde beeld , Rodys Martinus kwam op het honk waarna Jason Jakobus een opofferingsstootslag neerlegde en Martinus kon naar het tweede honk opschuiven om vervolgens het derde honk te stelen waarna Chofi Simon het binnen sloeg.

In de tweede inning deed Martinus weer van zich spreken dit maal sloeg hij Beer Berkenfeld binnen met een 3-honkslag nadat Berkenfeld zelf een 2-honkslag had geslagen en zo voor een 3-0 tussenstand zorgde.

Op de Wassenaarse heuvel was het Reynaldo Sarmiento die wederom een uitstekende wedstrijd gooide en in 7 innings slecht 5 honkslagen toestond.

SVW sloeg in de vierde inning de grootste slag Marlison Martina begon met een honkslag vervolgens sloeg Brian Mattson een grondbal die niet goed werd verwerkt waardoor het eerste en tweede honk bezet waren Martina stal vervolgens het derde honk en kon scoren op een slechte aangooi van de Eindhovense catcher, Jason Jakobus sloeg vervolgens weer een honkslag waarna Sigmar Eustacia met een 3-honkslag de honken schoon veegde en voor een 8-0 tussenstand zorgde.

De vijfde en zesde inning leverde geen punten op voor SVW , PSV wist wel 2 maal te scoren maar in de zevende inning sloeg Wassenaar weer toe door honkslagen van Erwin van der Schrier , Kelvi Martinez , Marlison Martina en Mikel Vogels die ook allemaal scoorde.

De eerste overwinning van het weekend was hiermee binnen.

Op zondag stond de uitwedstrijd tegen Zwijndrecht op het programma, Zwijndrecht had op zaterdag van Schiedam gewonnen en daar werden de spelers vriendelijk voor bedankt door de spelers van Wassenaar , door deze misstap van Schiedam was de voorsprong van SVW naar 6 punten opgelopen.

Snel werd duidelijk dat Zwijndrecht al het kruit op zaterdag had verschoten en geen werpers meer over had.

In de eerste inning scoorde SVW maar liefst 9 punten met als hoogtepunt een home-run van Chofi Simon.

SVW kwam in deze wedstijd tot maar liefst 25 punten 22 honkslagen en 14 keer 4-wijd.

Hoewel de slagploeg van Zwijndrecht hier nog 15 punten tegenover zette kon het een Wassenaarse zege niet in gevaar brengen.

Na de wedstrijd kregen de Wassenaarders nog een mooie verrassing , Schiedam had wederom verloren en dat betekend dat SVW aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen JEKA kampioen kan worden.

De spelers van S.V. Wassenaar nodigen daarom iedereen die SVW een warm hart toedraagt uit om zondag 11 september om 14:30 de ploeg te komen steunen en om hopelijk een mooi feest te komen vieren.