Gemengde gevoelens na gelijkspel Blauw-Zwart tegen Leiden

12 september 20162 minute read

Wassenaar – Het fris aan de competitie begonnen eerste elftal van Blauw-Zwart is er dit weekeinde niet in geslaagd beter voetbal dan de achterover leunende tegenstander te vertalen in winst. De ploeg van trainer Jos van der Helm moest op de valreep van de match genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel tegen Leiden. Het was voor de ploeg van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft waarin de Blauwen duidelijk het veel betere veldspel hadden, met tal van kansen, waarvan een slechts één werd benut: in de 37e minuut kopte Stuart Hooymans degelijk in (1-0).

Slechts enkele keren behoefde Blauw-Zwart-keeper Mike van Zonneveld handelend op te treden. Eigenlijk had de stand bij rust zeker drie of vier doelpunten meer voor de Blauwen moeten opleveren. De zieke spits Adrian Koziel werd node gemist, het was allemaal ‘net niet’. De bekende wetmatigheid: als je ze zelf niet maakt dan doet de tegenstander dat wel, werd weer eens al te waar. Een feller uit de startblokken schietende Leidse ploeg won opeens meer duels en de Blauwen kregen de gele kaarten die twee Leidse spelers in de eerste helft al hadden moeten krijgen van de scheidsrechter. De wedstrijd kantelde en het wachten was als het ware op de tegengoal. Die kwam er dan ook al in de 55e minuut. Leiden-speler Peter Hamelink schoot hard van enige afstand dwars door de een mêlee van spelers heen: 1-1.

De Blauwen bleven combinerend het doel van de tegenstander zoeken, maar dat lukte maar niet. Totdat Kim Theil in de 70e minuut zijn kwaliteiten toonde door van grote afstand een bal van de voet te laten vertrekken die prachtig in de linkerbovenhoek krulde, een beauty en het was eindelijk 2-1. Wat de ploeg van Lagerberg Verhuisgroep ook probeerde, welke verse krachten men ook liet opdraven: die rustgevende derde goal kwam er niet.

Tot groot verdriet van de Blauw-Zwartsupporters evenwel zag de scheidsrechter in zo ongeveer de laatste wedstrijdminuut een overtreding van een Leiden- aanvaller op keeper Mike van de Blauwen over het hoofd toen beiden naar een hoge bal toegingen. Tot grote woede van iedereen zag de leidsman wel een penalty tegen Blauw-Zwart in de daaropvolgende poging van de keeper om de bal te bemachtigen. Dankbaar voor dit presentje kwamen de Leidenaren op deze manier alsnog op 2-2. Brrr, een afloop die maar snel moet worden vergeten!