woensdag 23 juni 2021

S Sport

Honkballers S.V. Wassenaar Kampioen!!!

Wassenaar - De honkballers van S.V. Wassenaar hebben zich voor het tweede jaar op rij gekroond tot kampioen. Op sportpark Kerkehout werd JEKA met 11-1 verslagen.

Met nog 4 wedstrijden te spelen en 8 punten voorsprong op concurrent Schiedam konden de honkballers van SVW voor eigen publiek de titel in de eerste klasse veiligstellen.
De spelers hadden de gehele week voorafgaand aan deze wedstrijd hun best gedaan om zoveel mogelijk mensen naar Kerkehout te krijgen en dit was goed gelukt. Naar schatting vonden 200 bezoekers de weg naar de Charlottestraat 7 om van deze wedstrijd getuige te zijn.

En ze kwamen niet voor niets!

SVW opende sterk met een honkslag van openingsslagman Jason Jakobus, direct gevolgd door een gestolen honk. Sigmar Eustacia bracht met een 2-honkslag het eerste Wassenaarse punt over de thuisplaat en werd zelf nog binnengeslagen door Chofi Simon, wat voor een 2-0 voorsprong zorgde.

JEKA was in de begin niet van plan om aan een Wassenaars feestje mee te werken en creëerde kansen, maar onder andere door een schitterende aangooi van midvelder Chofi Simon naar catcher Beer Berkenfeld lukte het niet om te scoren door JEKA.

Nadat de 2de inning niets opleverde sloegen de mannen van coach Eugene Henson in de 3de inning weer toe. Chofi Simon sloeg de bal ver de Kerkehoutse volkstuinen in en bracht de score naar 3-0. Hierna kwam Mikel Vogels door 4-wijd op de honken waarna Henson besloot om Erwin van der Schrier een opofferingsstootslag te laten neer leggen, maar de Bredase verdediging kon deze bal niet goed verwerken zodat Vogels kon scoren en van der Schrier op het 2de honk terecht kwam. Ook hij kon scoren op een honkslag van Jason Jakobus en dat zorgde voor de 5-0.

Op de Wassenaarse heuvel was het wederom Reynaldo Sarmiento die de slagmensen van JEKA kansloos liet , de Cubaanse werper was oppermachtig en stond in 5 2/3 inning slechts 5 honkslagen toe en liet 6 keer 3-slag noteren.

Aanvallend liet SVW in de 4de inning weer van zich spreken de door 4-wijd op het honk gekomen Sigmar Eustacia werd door Mikel Vogels binnengeslagen en op zijn beurt werd Vogels weer door Kelvi Martinez over de thuisplaat gebracht en stond het 8-0 in Wassenaars voordeel.

In inning 5 was het weer raak, Jason Jakobus sloeg z'n 5de honkslag van de wedstrijd gevolgd door wat foutjes van de verdediging van de bezoekers en de honken liepen weer vol, met aan slag Erwin van der Schrier die met een honkslag 2 punten binnensloeg en hierdoor de stand naar 11-1 tilde.

In de 6de inning nam Sherman Gario het werpen over van Sarmiento die onder luid applaus de heuvel verliet. Gario sloot de wedstrijd af in stijl met 3-slag waarna het feest kon beginnen.

En het bleef nog lang onrustig in Kerkehout.

Werpcijfers:

  • Reynaldo Sarmiento: 5 2/3 inning 6-2-5-0
  • Sherman Gario: 1 1/3 inning 1-0-1-0

Slaggemiddeldes:

  • Jason Jakobus: 5 uit 5
  • Sigmar Eustacia: 1 uit 4
  • Chofi Simon: 1 uit 4 ( home-run)
  • Mikel Vogels: 1 uit 2
  • Erwin van der Schrier: 1 uit 3