zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 37 2016

Wassenaar - Waar zouden we zijn zonder de honderdduizenden vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om ons leven mooier, zorgzamer, leuker enz. te maken? Zou jouw (sport)club nog kunnen bestaan? Hoe zou het leven van de mensen in verpleeghuizen er uit zien? Konden we nog net zo genieten van cultureel erfgoed in o.a. onze musea en van onze natuurgebieden en hoe zou het gaan met mensen met een beperking? Zouden die mee kunnen doen in de samenleving? Zouden de feestelijkheden rond feestdagen, de vele festivals, sportevenementen en andere leuke culturele evenementen die georganiseerd worden nog wel betaalbaar zijn? Heb jij tijd om je in te zetten voor anderen of de samenleving? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar en ontdek de vrijwilliger in jezelf.

* Wil jij het mooie Meijendel bereikbaar helpen houden voor natuurliefhebbers en wandelaars tijdens de werkzaamheden aan de Meijendelseweg? Zet je in als machinist (vacaturecode C 015) van het elektrische treintje dat hiervoor wordt ingezet vanaf parkeerplaats Kievitsduin in de periode 12 september t/m 23 december a.s. Goed voor wandelaars en het milieu!
* Zet je in als mentor (vacaturecode A 048) voor mensen die wegens ziekte of ouderdom geen beslissingen meer kunnen nemen m.b.t. zorg en medische behandelingen. Namens hen onderhandel je over de zorg die voor hen het beste is. Scholing voorzien.
* Maak hulp voor dieren in nood 24 uur per dag beschikbaar als centralist/telefonist van de Dierenambulance Den Haag. Hou je van dieren, ben je stressbestendig, nauwkeurig en rationeel? Dan is dit iets voor jou. Je werkt in een team in shifts en je maakt een wereld van verschil.
* Ben je handig en hou je van cultuur? Het Museum Voorschoten zoekt een handyman (vacaturecode L 013) die een dagdeel per week wil helpen bij het op- en afbouwen van tentoonstellingen en met de nodige klussen in en om het museum.
* Eveneens gevraagd: Brandweervrijwilligers (vacaturecode M 024), Consulente Vrijwilligerscentrale Wassenaar (vacaturecode B 068), Chauffeur Rolstoelbus SWZ (vacaturecode C 009).

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar en bekijk de ca. 100 uitstaande vacatures in Wassenaar e.o. Van Heeckerenstraat 2, tel. 070 511 31 33, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur.
Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis.

Vrijwilligersfeest op 7 oktober
Meld je nu aan voor het gratis vrijwilligersfeest op vrijdagavond 7 oktober in de Warenar. Gratis toegang samen met je partner/introduce op vertoon van je vrijwilligerspas. Aanmelden o.v.v. je pasnummer bij de Vrijwilligerscentrale. Op het programma o.a. de uitreiking van de vrijwilligersprijzen en een optreden van cabaretière Hester Macrander en Elke Jansen en muziek van Caminada. Meer informatie, ook over het aanvragen van een vrijwilligerspas, op de website www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl.