zaterdag 18 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 39 2016

Wassenaar - Zou Nederland zonder de honderdduizenden vrijwilligers die dagelijks actief zijn zoveel bloeiende musea en cultureel erfgoed hebben? Zouden in ons land zoveel leuke en afwisselende evenementen georganiseerd worden zonder vrijwilligers? Zou het onderhoud van onze natuurgebieden nog op peil zijn zonder onbetaalde inzet? En was bijvoorbeeld de zorg en de veiligheid van mens en dier op hetzelfde hoge niveau? Hoe zou het (sport)verenigingsleven er bij staan? Ben jij al vrijwilliger? Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar kun je steeds kiezen uit zo’n 100 openstaande vrijwilligersvacatures in Wassenaar e.o. Vanaf een paar uur per maand tot meerdere dagen/dagdelen per week. Ga vrijblijvend langs en ontdek de vrijwilliger in jezelf.

  • Mensen die ernstig ziek zijn, hebben vaak behoefte aan ondersteuning bij het aanvaarden/verwerken van hun ziekte. Ben jij ruimhartig en kun je goed luisteren? Als Buddy (vacaturecode A 052) kun je een wereld van verschil maken voor cliënten in Wassenaar. Basiscursus van 3 dagdelen voorzien.
  • Bij de Stichting Wassenaarse Zorgverlening (SWZ) kunnen ze altijd extra vrijwilligers gebruiken. Ben jij goed met mensen? Dan kun je meteen een dagdeel aan de slag als assistent activiteitenbegeleider (vacaturecode A 056). Samen met de activiteitenbeleider breng je afwisseling en uitdaging door het organiseren van spelletjes, samen koken en bakken, bewegen, voorlezen enz. Op vrijdagochtend kan SWZ nog wandelmaatjes (vacaturecode A 081) gebruiken die samen met de activiteitenbegeleider met een groep bewoners buiten een ommetje maken. Elke 2e vrijdag van de maand wordt voor SWZ cliënten een bijeenkomst georganiseerd met als thema “bezinning” (o.a. muziek, gedichten, voorlezen). Wil jij deelname voor hen mogelijk maken door hen naar/van en tijdens de bijeenkomst te begeleiden (vacaturecode A 093).
  • De Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar zoekt een enthousiaste tuinman (vacaturecode B 029) die bij hun cliënten (Wassenaarders met een hulpvraag) de tuin wil helpen onderhouden.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl
Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de bibliotheek of het gemeentehuis.