vrijdag 17 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 41 2016

Wassenaar - Iedereen heeft wel een speciale gave of is blinkt uit in het een of het ander. En dat is precies waar vrijwilligersorganisaties naar op zoek zijn. Ben je bijv. goed met mensen? Ben je sociaal en invoelend? Of bijv. goed in administratie en overzicht houden? Ben je lichamelijk fit en sta je stevig in je schoenen? Kun je goed organiseren? Of leiding geven? Misschien heb jij wat tijd over om jouw specialiteit in te zetten voor anderen of de samenleving? Vrijwilligers maken het verschil. Voor een paar uurtjes of een of meerdere dagen per maand of jaar. Er is vrijwilligerswerk voor iedereen. Samen houden wij de kwaliteit van onze samenleving hoog en op peil. Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale en ontdek de vrijwilliger in jezelf.

Een greep uit het aanbod van ca. 100 vacatures:
* Brandweervrijwilliger (vacaturecode M 024): Onze Wassenaarse kazerne kan vrijwilligers gebruiken. Ben jij die stevige man of vrouw die de opleiding wil volgen en het team wil komen versterken/ Kijk op www.brandweertest.nl of het iets voor je is.
* OwerCare, een nieuwe kleinschalige zorgaanbieder in Wassenaar, is op zoek naar vrijwilligers die de cliënten extra aandacht willen geven. Zo is er behoefte aan gastheren/-vrouwen (vacaturecode A 111) die ’s ochtends willen koffie schenken aan 10 bewoners en een praatje willen maken. Ook mensen die als wandelmaatje (vacaturecode A 112) af een toe met bewoners – sommigen in een rolstoel - uit wandelen willen gaan en kookvrijwilligers (vacaturecode A 113), die het leuk vinden om voor groepen tot 12 personen te koken, zijn zeer welkom.
* Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar zoekt dringend financiële hulp vrijwilligers (vacaturecode B 073). Je gaat mensen met schuldproblematiek helpen hun huishoudboekje weer op orde te krijgen.
* Voor mensen die streven naar een eerlijker verdeling van welvaart in de Wereld is er altijd een plek in de Wereldwinkel (vacaturecode G 058), waar eerlijke producten uit ontwikkelingslanden voor een eerlijke prijs verkocht worden.

Meer weten over deze of andere vacatures in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.