donderdag 09 december 2021

S Sport

Succesvolle afsluiting WZK Tri-Team Start to Run Wassenaar

Wassenaar - Afgelopen zaterdagmorgen deden ruim 20 enthousiaste beginnende lopers mee aan de laatste training van Start to Run. 7 weken geleden werd voorzichtig gestart met een paar keer een minuut hardlopen afgewisseld met wandelen, nu werd door iedereen 20 minuten onafgebroken gelopen. Een heel goede presentatie waar iedereen trots op kon zijn.

Ook zaterdag werd, onder de deskundige leiding van Henny en Willem, gestart met een wandeling vanaf de clubruimte bij het Sterrenbad, dit als warming-up. Daarna rustig dribbelen door de Pauw. Op de Pauwlaan werden oefeningen gedaan om de verschillende spieren nog warmer en soepel te maken, heel belangrijk om lekker te kunnen lopen. Daarna zoals elke start to run zaterdag een stukje techniektraining. Allerlei zaken zijn aanbod geweest: rechtop lopen, ritme, korte passen, arm inzet en nog veel meer. Dit alles om ontspannen en prettig te kunnen hardlopen

In het begin gingen de oefeningen nog wat onwennig maar na een paar keer ging het steeds beter, makkelijker en met veel plezier. Na 7 weken was iedereen flink vooruit gegaan, de houding verbeterd en ook het uithoudingsvermogen was toegenomen. Spannend was het wel, vorige week was nog niet iedereen overtuigd dat 20 minuten achtereen lopen mogelijk was.

Als afsluiting werd zaterdag de “koningsloopronde” van 2,5 km gelopen, begeleid door de trainers en een aantal enthousiaste TRI-teamleden. Het was voor alle lopers goed te doen, lachende gezichten bij de finish, trots en enthousiast na zo’n prestatie. Een stukje uitlopen tot 3 km. bleek ook geen probleem.

In de clubruimte werd de laatste training afgesloten met koffie en speciale Start to Run taart. Voor alle lopers was er een oorkonde. Start to run voor deze herfst zit er weer op. In het voorjaar zijn er weer nieuwe mogelijkheden voor wie ook wil starten met hardlopen.

Bij hardloop vereniging WZK Tri-Team kan je op elk niveau trainen. Van startende loper, recreatieve loper tot een loper die voor de hele of halve marathon gaat. Elke dinsdag en donderdagavond 19.00 uur bij het Sterrenbad